Друштво

Послата љубав и подршка
обољелим од епилепсије

Свјетски дан подршке обољелим од епилепсије, 26. март, или „љубичасти дан“ заједничким активностима данас су обиљежили Удружење родитеља дјеце и омладине са посебним потребама и инвалидних лица „Сунце“, Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“, и Основна школа „Никола Тесла“, пославши љубав и подршку особама са епилепсијом.

Првачићи, чланови „Сунца“ и ученици нижих разреда Центра „Будућност“ забавили су се на спортском полигону, игром „музичке столице“, плесом са балонима и другим активностима, а све како би указали на то да особе са епилепсијом нису саме.

Предсједница Удружења „Сунце“ Татјана Спасојевић казала је да је циљ био исказати подршку суграђанима са овом болести и њиховим породицама.

– На овај начин желимо и упознати друштвену заједницу  о тешкоћи са којом велики број дјеце живи. Наша дјеца, дјеца са сметњама у развоју која на неки начин већ имају оштећење у централном  нервном  систему  подложнији су, и већина њих као придружену болест има епилепсију, која може бити веома тешка и неизвјесна – казала је Спасојевићева поручивши да је њима и њиховим породицама управо због тога потребно исказати љубав, пажњу и подршку.

Дефектолог у Центру „Будућност“ Наташа Тинтор навела је да се епилепсија све чешће јавља и да она може бити изузетно тешка код особа са другим потешкоћама.

– Надам се да смо заједничким активностима послали поруку да смо уз другаре који иду у нашу школу, чланове „Сунце“  и све друге особе које се боре са овом болешћу – казала је Тинторова.

Удружење обољелих од епилепсије у Републици Српској Свјетски дан подршке обољелим обиљежава од 2019. године.

Related posts

ПАЖЊУ ПЛИЈЕНИЛА ПОСТИГНУЋА УЧЕНИКА ОШ „19. АПРИЛ“

admin

Народна библиотека поклања
дамама бесплатну чланарину

Derventski List

Запажени резултати на
регионалном такмичењу из физике

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još