Друштво

РАСПИСАНИ КОНКУРСИ ЗА СТУДЕНТСКЕ СТИПЕНДИЈЕ

Министарство просвјете и културе РС и Фонд „Др Милан Јелић“ расписали су конкурсе за додјелу студентских стипендија на првом, другом и трећем циклусу студија за академску 2018/2019. годину.

Према плану Министарства просвјете, биће стипендирано  хиљаду студената који студирају у РС, те 70 академаца универзитетима у иностранству, а конкурс је отворен до краја новембра.

У категорији успјешних студената првог, другог и трећег циклуса биће додијељено 657 стипендија, а у категорији осталих 309, студентима са инвалидитетом 15, а студентима првог циклуса студија са пребивалиштем у изразито неразвијеним општинама 19 стипендија. Мјесечни износ ових стипендија је 200 КМ.

Када се ради о Фонду „Др Милан Јелић“, студентима

првог циклуса студија на универзитетима у РС и БиХ биће додијељено 75 стипендија, које износе 400 марака, док је мјесечни износ за оне који студирају у Македонији, Словенији, Србији, Хрватској или Црној Гори 500 КМ, а 800 КМ за студенте у иностранству. Студентима другог циклуса студија биће додијељено 12 стипендија по 5.000 марака, а трећег циклуса седам стипендија, које износе 10.000 КМ. Конкурс је отворен до 9. децембра, а пријаве су доступне на интернет страници Фонда и Министарства просвјете.

Д. Р.

Related posts

Неколико насеља у четвртак без струје

admin

Градоначелник пожелио
срећу дервентском тиму

Derventski List

Више насеља
сутра без струје

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još