Друштво

ТЕОРИЈА УЗ ПРАКСУ РЕЦЕПТ ЗА КОМПЛЕТНО ЗНАЊЕ

Систем дуалног образовања, односно савладавање теорије уз праксу, још увијек је експериментални у Републици Српској, а у дервентским средњим школама показао се веома успјешним.

Средњошколски центар „Михајло Пупин“ већ неколико година успјешно примјењује систем „учити и радити“ у обућарству и кожарству, т електротехници.

– Ту су велику улогу имали Министарство просвјете и Педагошки завод, с обзиром да је за потребе дуалног образовања израђен нови наставни план и програм који је прилагођен потреби тржишта – рекао је директор СШЦ „Михајло Пупин“ Предраг Дринић за Радио – телевизију РС.

Концепт је једноставан – два дана теорије у школи, три дана праксе у предузећу.

– Најљепши дио код ове праксе је тај што прво учимо теорију, а потом кад завршимо са теоретским дијелом, идемо да видимо како све то изгледа у пракси – каже ученица трећег разреда мехатроничара Јелена Илић.

Дуално образовање успјешно спроводи и Стручна и техничка школа.

– Привредници и угоститељски објекти са подручја општине упућују нам захтјеве како би дио ученика слали у њихова предузећа, да би се ученици оспособили и осјетили шта значи радити у привреди – рекла је директорица ове школе Бранка Јовић.

http://www.rtrs.tv

Related posts

ДРУГАРИ ИЗ „БАМБИЈА“ ВЈЕЖБАЛИ У ФИТНЕС ЦЕНТРУ „BODYART“

admin

Дан подршке особама са
аутизмом у знаку пригодних садржаја

Derventski List

НА ВЕЛИКУ ГОСПОЈИНУ ПРОСЛАВИЛА 90. РОЂЕНДАН

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još