ИЗДВОЈЕНОНовости

ШАРЕНИ КОСТИМИ И ДЈЕЧИЈИ ОСМИЈЕСИ ОБОЈИЛИ ГРАД

Улице Дервенте данас је красило око 300 предшколаца и основаца наоружаних осмијесима и разноврсним костимима, који су учествовали у маштовитом дефилеу који се одржава у оквиру традиционалног Фестивала хумора и дјечијег стваралштва.
Манифестацију је 15. пут организовала ОШ „19. април“, а поред домаћина учествовали су и ученици ОШ „Никола Тесла“, дервентских предшколских установа „Трол“, „Бамби“ и „Вучко“, центра „Будућност“ и „Глоса“ центра за њемачки језик. Веселе медузе, бубамаре, лептирићи, годишња доба, дуге и облаци, здрава храна, ликови из цртаних филмова, виле и звончице само су неки костими које су ученици и предшколци осмислили и са својим васпитачима, наставницима и родитељима направили.
Директор ОШ „19. април“ Елвира Миљић истакла је да је за 15 година, од почетка организовања фестивала, у ову манифестацију уложено много труда и рада, креативности и маште.
-Пресрећна сам јер сваке године у нашем фестивалу учествују ученици ОШ „Никола Тесла“, дјеца из центра „Будућност“, малишани све три предшколске установе у Дервенти, „Глоса“ центар и слободно могу рећи да ово није фестивал наше школе, него све дјеце Дервенте и нашег града. Креације углавном осмисле учитељице и онда то реализују са родитељима, којима изражавам посебну захвалност што све ове године подржавају наш фестивал, као и наш начелник Милорад Симић – рекла је Миљићева.
Од почетка организовања фестивала локална заједница подржава ову манифестацију, а замјеник начелника Синиша Јефтић честитајући организаторима и учесницима фестивала истакао је да је задовољство што је Дервента једна од првих локалних заједницца која је покренула овакав један фестивал.
-Све ове године током којих се овај фестивал одржава говоре о томе колико је рада, труда и времена потрошено за све креације свих ових година. Задовољство је бити дио ове приче и бити један од зачетника оваквих манифестација у Републици Српској и БиХ – рекао је Јефтић.
За малишане је након маштовитог дефилеа у спортској дворани припремљен богат културни и забавни програм, а ове године обогатили су га и гости из ОШ „Свети Сава“ из Котор Вароши, који су извели представу „Кад би мени дали један дан“.

Награде
Прије завршне свечаности испред школе додијељене су дипломе за ликовне и литерарне радове. Награђена су по три рада у категоријама виших и нижих разреда.
Најбоље ликовне радове послали су Анђела Стојкановић (Источно Ново Сарајево), Виктор Николић (Бијељина), Павле Топић (Бањалука), Дуња Јелисић (Дервента), Јована Ћулибрк (Приједор) и Ива Марковић (Пале). Добитници награда за литерарне радове су Ђорђе Кончар (Приједор), Јана Топаловић (Дервента), Сара Стојчић (Горњи Смртићи), Марија Бузанчић (Источно Ново Сарајево), Илија Ђоршић (Пелагићево) и Теодора Петровић (Бијељина). Специјална награда за учешће на ликовном конкурсу уручена је Центру за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“.

Related posts

Резултати уписа у СШЦ „Михајло Пупин“

admin

Од идуће седмице јавне расправе
о буџету града за 2024. годину

Derventski List

Резервације за провод у
„најлуђој ноћи“ увелико у току

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još