ИЗДВОЈЕНОНовости

УСАГЛАШЕНИМ РАДОМ ДО ЕФИКАСНИЈЕ ИНСПЕКЦИЈЕ

Координација рада републичких и општинских инспектора, као и могућност унапређења рада инспекција биле су главне теме састанка представника Инспектората Републике Српске на челу са в.д. директора Данијелом Батар са начелником општине Милорадом Симићем и његовим сарадницима.

Састанак је данас одржан у згради Општинске управе, а закључено је да ће јачање функционалне повезаности инспектора на републичком и локалном нивоу омогућити ефикасније и ефективније организовање инспекцијског надзора, те увођење јединственог система и методологија поступања и економичније коришћење расположивих финансијских и кадровских ресурса.

Било је ријечи и о одредбама новог Закона о инспекцијама који је у припреми, те о унапређењу сарадње републичке и општинске инспекције, како у планирању контрола, тако и у њиховој реализацији и једнообразном поступању на терену.

Представници локалне управе подсјетили су да Дервента има пет инспектора, и то ветеринарског, тржишног, грађевинско-урбанистичког, пољопривредног и инспектора за храну, те су истакли да је примјетна већа контрола привредних субјеката у Дервенти него у другим локалним заједницама.

Проблеме у раду инспекције изнијели су начелник Симић и начелник Одјељења за инспекцијске послове Миле Тадић, који је питао и на који начин је могуће реаговати у случају заштите моста у Дријену који повезује општине Дервенту и Прњавор. Истакнут је и проблем недостатка координације са републичким инспекторима.

Батар је истакла ће боља координација унаприједити рад општинских и републичких инспектора, додавши да ће у контроле ићи по два инспектора како би се посао завршавао брже.

Батар је подсјетила да нови закон предвиђа санкције за инспекторе који не раде по закону.

– Координисано дјеловање има за циљ да у оквиру расположивих материјалних, кадровских и техничких ресурса, инспекцијски органи раде на унапређењу привредног амбијента, заштити легалних послодаваца, сузбијању сиве економије и нелојалне конкуренције – истакнуто је на састанку.

Водотoци

На састанку је било ријечи и о недавном замућењу Укрине, али и заштити у уређењу водотока, те је закључено да се коришћењем савремених технологија може остварити значајно унапређење у надзору над водотицима, посебно осматрањем водотока из ваздуха, дроном.

Related posts

Плес и дјечија радост
царовали градским тргом

Derventski List

Свјетлост бадњака
испунила срца радошћу

Derventski List

ЕКИПЕ ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ НА ТЕРЕНУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još