ИЗДВОЈЕНОНовости

СПУШТАЛИ СЕ НИЗ ЗГРАДУ И УПРАВЉАЛИ РОБОТИМА

Касарна „Здравко Челар“ данас је традиционално отворила врата за суграђане, а циљ је да се становницима приближе послови Инжињеријског батаљона, а осим њих своју опрему представили су и припадници Жандармерије, Полицијске станице и Територијалне ватрогасне јединице.

Дан отворених врата организује се у касарни сваке године поводом 1. децембра, Дана оружаних снага БиХ, а ове године било је новина.

– Циљ нам је да цивилном становништву покажемо шта ми то радимо, како радимо како бисмо се отворили према јавности. Ове године представили смо и роботе, а новост је и што смо показали нашу вјештину рада на висини, односно спуштање низ зид. Задовољни смо одзивом и примијетили смо да има и посјетилаца који су некад били у инжињерији, па су дошли да виде која средства имамо – рекао је командант касарне мајор Владимир Бојић.

Осим организованих група из основних и средњих школа, касарну су данас посјетили и други суграђани, међу којима и седамнаестогодишњи Милан Богдан који се нада да ће школовање наставити на Војној академији у Београду.

– Надам се да ће ово бити моја струка, али нисам још дефинитивно одлучио. Дошао сам да се упознам са опремом коју војска користи, а ово ми је прилика да још више ствари научим и откријем. Највећи утисак на мене оставило је пјешадијско наоружање и механизоване јединице – рекао је Богдан.

Related posts

Правилник о расподјели подстицаја за развој
пољоприведе у Дервенти за 2023. годину

Derventski List

Осињска школа славила
успјехе својих ђака

Derventski List

Пријаве пројеката
младих до 13. марта

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još