ИЗДВОЈЕНОНовости

НА КОРОНА ВИРУС ПОЗИТИВНО ЈОШ 14 ОСОБА У „ЗЛАТНОМ ЛУГУ“

Још 12 корисника и два запослена у Дому за старија лица „Златни Луг“ у Дервенти позитивни су на корона вирус, показали су налази Института за јавно здравство РС, а њих девет има пребивалиште у Дервенти.

– У складу са процедуром инфицирани корисници ће бити хоспитализовани добојској болници – саопштено је данас из Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља.

Овим је број обољелих од КОВИД-19 у Дервенти  достигао 26.

Под надзором се налази 201 особа.

– У карантину се налази 16 особа, док је осталима наложена кућна изолација или изолација у дому. Током претходна 24 часа за осам лица је истекао период надзора. Узети су узорци за тестирање на корона вирус три лица смјештена у општинском карантину и једно лице које је било у контакту са обољелим од КОВИД-19 и њихови налази су у раду – додаје се у саопштењу.

Од 69 нових случајева заразе у Републици Српској, како је јутрос саопштио министар здравља и социјалне заштите РС Ален Шеранић, девет је Дервенћана.

– Кроз надзор домова за стара лица евидентирали смо особље из Дервенте које је било позитивно, али није имало симптома. Они су били присутни у Дому за старија лица и пренијели заразу на већи број корисника. У овом турнусу тестирано је и 18 особа из Дома за старија лица у Дервенти, а 12 корисника и два радника су позитивни – рекао је Шеранић.

До сад је у Републици Српској регистровано 969 случајева вируса корона, 381 особа је опорављена, а 42 особе су преминуле.

Related posts

Прије 31 годину у
Дервенту се вратио живот

Derventski List

Неколико села у
петак без струје

Derventski List

Општи избори у БиХ 2. октобра

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još