Друштво

ФОЛКЛОРНА ДРУШТВА И ДАЉЕ ПАУЗИРАЈУ

Дервентска културно-умјетничка друштва, која су активности обуставила у складу са препорукама надлежних, још увијек нису наставила са радом чекајући на нове инструкције.

Простори у којима су раније организоване пробе СКУД „Дервента“ и КУДМ „Босиљак“ дезинфиковане су, а испоштоване су и остале прописане мјере за заштиту здравља чланова.

Умјетнички руководилац СКУД „Дервента“ Саша Арсенић рекао је да забрињава да што културно – умјетничка друштва, као један од најмасовнијих облика дјеловања, нису обухваћена инструкцијама и закључцима надлежних институција.

– Наше Друштво је и дугогодишњи члан Савеза културно – умјетничких друштава РС које је затражило званичан став надлежног министарства о почетку рада – рекао је Арсенић додавши да се надају скором почетку проба и наставку припрема за манифестације које предстоје.

– Планиране иностране турнеје су отказане. Предстоје нам припреме за „Фестивал етно пјесме“ у августу, као и 26. годишњи концерт за који се надамо ће бити одржан у септембру – казао је Арсенић.

КУДМ „Босиљак“ такође чека на даље инструкције.

– Обратили смо се надлежном министарству у вези са наставком извођења наших активности и чекамо одговор. Како инструкције буду налагале, приступићемо расподјели по групама како би ефекат рада био на одговарајућем нивоу, а уз обавезне мјере предострожности – казала је умјетнички руководилац „Босиљка“ Стана Наградић и додала да уколико буде потребе организоваће рад на отвореном за шта су већ одредили адекватно мјесто.

Related posts

Едукације оснажују жене

Derventski List

Старачки дом „Огњен“ отвара врата корисницима

admin

ОШ „19. април“ поносно
истакла своје резултате

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još