ИЗДВОЈЕНОНовости

УЧЕНИЦИ БЕЗ СИМПТОМА

Зараза вирусом корона потврђена је код једног запосленог у подручној Основној школи „19. април“ у Кострешу, а обољели се одмах по запажању симптома изоловало – потврђено је данас из Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Дервента.
Епидемиолог Дома здравља Дервента Милена Бјеговић Ђујић истакла је да нико од ученика нема симптоме.
– Неки од запослених у овој подручној школи су већ тестирани и налази су негативни, док за неке још увијек чекамо налазе. Важно је истаћи да према информацијама којим располажемо, нико од ученика нема симптоме – рекла је Бјеговић Ђујић.
Директор дервентског Дома здравља др Мирко Шаран рекао је да су кораци, предвиђени за овакве ситуације, већ предузети.
– Предузели смо кораке у складу са инструкцијама Института за јавно здравство РС – рекао је др Шаран.
Елвира Миљић, директор школе, каже да радник код којег је потврђена заразе не ради већ седам дана и да у том периоду ниједан ученик није имао никакве симптоме. Одржан је родитељски састанак и дате препоруке које је наложио епидемиолог.
– У школи се од првог дана наставе мјери температура свим ученицима и радницима и проводе се све мјере које је препоручио Институт за јавно здравство РС – каже Миљићева и додаје да је школа у сталном контакту са Хигијенско епидемиолошком службом дервентског Дома здравља и да се придржава њихових препорука.

Related posts

ЖЕТВА ПШЕНИЦЕ БЕРИЋЕТНИЈА НЕГО ЛАНИ

admin

ДЕРВЕНТА И ОВЕ ГОДИНЕ ДОМАЋИН БИЦИКЛИСТИЧКЕ ТРКЕ

admin

Шесторо малишана поново има кров над главом

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još