Друштво

Програмирање занимање садашњости и будућности

Потражња за стручњацима из области рачунарства и програмирања из године у годину расте, а могућности за запослење и даље унапређење знања су неограничене.

Управо због тога, Средњошколски центар „Михајло Пупин“ занимање техничар рачунарства и програмирања уврстио је у понуду струка које ће ђаци моћи да похађају у предстојећој школској години. Прилику да се четири године специјализују у овој области имаће 24 ученика у једном одјељењу.

Из школе истичу да техничари рачунарства и програмирања кроз стручне предмете стичу знања из области програмирања, хардвера, система администрације, мултимедије и електронике, а практична настава изводи се у модерно опремљеним кабинетима.

– Настава се изводи у пет специјализованих кабинета информатике и кабинету за електронику – истакли су додавши да су на крају средњошколског образовања свршени техничари рачунарства и програмирања оспособљени за програмирање на модерним програмским језицима.

Директор школе Предраг Дринић је додао да када ђаци „изађу“ из школских клупа имају квалитетно знање, јер су упознати са конфигурацијом рачунара и рачунарске мреже, те имају знање о информационо – комуникационим технологијама.

– Ко планира да настави образовање, шансу, свакако, може да потражи како на домаћим високошколским установама, тако и на иностраним, због добре подлоге коју добијају у средњој школи. Сви они који имају у плану запослење послије завршене школе, оспособљени су за продају и одржавање рачунара, али и програмирање – казао је Дринић додајући да раст потражње за стручњацима из области рачунарства прати и раст њихових примања.

Све потребне информације о упису СШЦ „Михајло Пупин“ за  школску 2021/2022. годину, те о понуђеним занимањима можете пронаћи у штампаном издању Дервентског листа, као и на интернет порталима www.derventskilist.net и на сајту школе www.gimnazija-derventa.rs.sr.

Средњошколски центар „Михајло Пупин“

 

ЗАНИМАЊЕ   СТЕПЕН     БРОЈ ОДЈЕЉЕЊА   БРОЈ УЧЕНИКА

Гимназија  –           IV                       2                       48

општи смјер

Техничар рачунарства   IV              1                       24

и програмирања

Техничар

информационих

технологија                    IV                    1                    24

Електричар –                  III                  ½                       12

електроинсталатер /

аутоелектричар           III                     ½                         12

 

Related posts

Од домаћег воћа и поврћа потече најздравији сок

admin

Квалитет, комфор и повјерење темељи двије деценије дугог рада

admin

Путовања и ведар дух рецепт за дуговјечност

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još