Друштво

Средња школа утабала стазе за нове изазове

Овогодишњим матурантима Центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ Кристини Даниловић и Саши Тадићу, који су успјешно окончали образовање у смјеру физиотерапеутски техничар, четири године које су провели у средњој школи обиљежили су лијепи тренуци и стицање пријатељстава, која ће настојати да његују и у будућности.

Изазове које су током школовања у Центру „Будућност“ свакодневно заједно савладавали, ови матуранти памтиће као јединствен период свог живота, а планове за будућност већ су скројили.

– Средњу школу ћу памтити по дружењу и стеченим пријатељима, а највећи утисак је на мене оставило путовање у Мађарску одакле сам понио доста лијепих успомена – рекао је Дервенћанин Саша Тадић додавши да планира да остане у овој бранши.

– Планирам да одрадим приправнички, тачније да се посветим раду у бранши. Свакако, имам и друге планове, али бих волио да почнем да радим – казао је овај Дервенћанин не искључујући могућност да у руци држи и индекс факултета.

Добојка Кристина Даниловић, иако за почетак боравка у Дервенти и Центру „Будућност“ везује тешке тренутке одвојености од куће, породице и пријатеља, остатак школовања памти по лијепим тренуцима.

– С обзиром да сам из Добоја, била сам корисник смјештаја у центру, само сам викенде проводила кући, што је у почетку било мало чудно и тешко, јер сам се рано одвојила од родитеља, али сам се, наравно, временом навикла. Томе су допринијели запослени у центру, који су били веома пријатни према нама корисницима, али и други ученици који су ми постали пријатељи и увелико олакшали период одвојености од куће – казала је Даниловићева додавши да је лијепе успомене стекла и у ваннаставним активностима, као и да се већ увелико припрема за наредни корак.

– Планирам да упишем медицински факултет у Новом Саду и томе сам тренутно посветила своје вријеме – казала је ова Добојка.

Драмска секција

Даниловићева је током школовања у „Будућности“ била активни члан драмске и рецитаторске секције, те је својим учешћем, увијек употпуњавала школске приредбе и активности.

Пријем

С обзиром да су Даниловићева и Тадић једини овогодишњи матуранти у Центру „Будућност“, а усљед изостанка матуралне забаве, директор Владан Поповић организовао је пријем у њихову част.

– Одлучили смо да на скромнији начин обиљежимо завршетак једне животне етапе наших матураната, те смо им, како и сљедује, уручили дипломе о завршетку средње школе али и пригодне поклоне – рекао је Поповић пожеливши матурантима срећу на њиховим даљим животним стазама.

Related posts

АКЦИЈА ДАРИВАЊА КРВИ У ИДУЋИ ЧЕТВРТАК

admin

Математика отвара нове видике

admin

ЛОВ НА ДИВЉАЧ У ПУНОМ ЈЕКУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još