ИЗДВОЈЕНОКултура

Музика подигла завјесу „Љетне арт сцене“

Музички тактови на клавиру, хармоници и гитари, у извођењу ученика Музичке школе „Никола Тесла“ означили су вечерас почетак „Љетне арт сцене“, а отворање ове манифестације украсила је и хорска постава Музичке школе.

„Љетна арт сцена“ обиљежила је културни живот нашег града прошлог љета изводећи пред Дервенћане, умјетнике из разних области, који ће и ове године да се окупе око идеје прикупљања средстава за куповину полуконцертног клавира.

Према ријечима једне од организатора Милијане Жунић планирано је да овогодишњи фестивал траје до краја августа.

– С великом радошћу крећемо у ову сезону „Љетне арт сцене“ коју отварају хорски састав и појединачна извођења ученика Музичке школе што је мени посебно драго јер сам радник те школе, а с обзиром да је ријеч о прикупљању средстава за куповину клавира, цијеним да је то диван почетак за „Љетну арт сцену“. Музика ће се провлачити кроз цијелу манифестацију, а представиће се и сликари, глумаци, књижевници, као умјетници из филмских кругова, те фолклорни ансамбли – објаснила је Жунићева додавши да ће се манифестација, као и лани, одржавати на платоу испред Народне библиотеке „Бранко Радичевић“.

Ученица четвртог разреда Музичке школе Анђела Орландо и првог разреда Маријана Јовичић нису криле узбуђење због учешћа „Арт сцени“.

– Вечерас сам се представила композицијом „Чекање“ Ивана Бајића и велика ми је част учествовати у овој манифестацији – рекла је Анђела, а прилику да да свој музички допринос, извођењем „Каприча број четири“ на гитари, имао је и ученик петог разреда Немања Николић.

У наставку „Љетне арт сцене“ планиране су вечери посвећене књижевности.

 

Related posts

И децембар ће
одисати позориштем

Derventski List

Из основне школе понијели најљепше успомене

admin

УСКОРО ПРЕДЛАГАЊЕ КАНДИДАТА ЗА НАЈБОЉЕ СПОРТИСТЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još