Култура

Полазници откривају тајне дизајна, кројења и шивења

„Арт сцена“ и вечерас је у просторијама Народне библиотеке окупила љубитеље моде које је кроз тајне занате водила дизајнерица одјеће и текстила Маја Кнежевић Бирманчевић уз помоћ кројачице Мире Новаковић.

Највише интересовања за усвајање вјештина дизајнирања, кројења и шивења модерних комада гардеробе показали су најмлађи.

Како је објаснила Кнежевић Бирманчевић циљ вечерашње радионице креативно је изражавање, али и осврт на еколошки приступ моди и одијевању.

  • Правили смо колаже од старих одјевних предмета, али и редизајн и преправку старе одјеће у нешто ново. Циљ је био да сва креативност полазника дође до изражаја, али и да усвоје знања о еколошком приступу моди. На тај начин учимо најмлађе о одговорности према животној средини и како је њихова улога у томе важна – истакла је она, те додала да је било веома занимљиво видјети како полазници радионице размишљају, али и да се иза многих радова види велики потенцијал и таленат.

Такође, подршка која је стигла од кројачице Мире Новаковић је била значајна.

  • Она нам је помогла у реализацији идеја које се односе на преправку одјеће, те у усвајању тајни кројења и шивења – објаснила је Кнежевић Бирманчевић.

Related posts

ЗА ДАН 134 НОВА ЧИТАОЦА

admin

МЛАДИ МУЗИЧАРИ ПОКАЗАЛИ ВРСНО УМИЈЕЋЕ

admin

УГЉЕВИЧКИ ХАРМОНИКАШИ ОДУШЕВИЛИ ДЕРВЕНЋАНЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još