Друштво

Завршен и трећи циклус обуке кандидата

Завршен је и трећи циклус обуке кандидата за доквалификацију и преквалификацију у оквиру „Hitech Training center“ пројекта које се реализује у Средњошколском центру „Михајло Пупин“, а полазницима су јуче подијељени сертификати.

Кандидати су успјешно завршили обуку из области мехатронике и ЦНЦ технологија, а која је подразумијевала теоретску и практичну наставу у трајању од 40 часова. Обуку су водили дипломирани инжењер електротехнике Тања Станић, мастер инжењер мехатронике Саша Добриловић, ИТ инжењер Душко Живанић и дипломирани инжењер рачунарства и информатике Саша Марић, а кандидати су истакли да је обука била садржајна и стручно вођена.

– Захвални смо УСАИД-у на разумијевању и подршци у реализацији овог пројекта. Усклађеност потреба тржишта и образовања потребних кадрова је веома битна. Планирамо наставак ових активности, а и проширивање. Успоставићемо контакте са образовним установама које су водеће у овој области и могу нам пружити потребну подршку – казала је директорица школе Гордана Асентић додавши да је крајем фебруара планиран завршетак пројекта.

– Овом приликом имаћемо истакнуте госте како из локалне заједнице, тако и шире. Биће то прилика да заједнички сагледамо успјешност цијелог пројекта и могућности наставка – нагласила је Асентићева.

Подјели сертификата и завршетку трећег циклуса обуке присуствовао је и представник УСАИД-а Драган Копрена.

У оквиру обуке планирано је оспособљавање 70 кандидата за рад на савременим машинама и програмима.

Related posts

Захвалност породици Костић брижно чува пуних 55 година

admin

Младост и љепота обасјали град

admin

„ТРОЛОВЦИ“ НТЦ СИСТЕМОМ УЧИЛИ О МЕКСИКУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još