ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Будући ђаци започели припрему за школу

Родитељским састанком и упознавањем будућих ђака првака са васпитачима у вртићу „Трол“, данас је почела реализација Припремног програма у години пред полазак у школу.

Овај програм намијењен је предшколцима који нису обухваћени редовним предшколским образовањем. Ове године програм похађа 97 предшколаца који ће у септембру да крену у школу, а потребне вјештине и социјализацију стицаће сваким радним даном од 16 до 19 часова и то до 1.јуна.
Директор „Трола“ Гордана Симић истакла је да је поносна на још једну генерацију која припремни програм похађа у тој установи, а посебно задовољство изразила је чињеницом да је то континуирана активност која је и прошле године упркос пандемији била реализована.
– Ми смо поносни што смо једини у РС реализовали програм с обзиром на све услове који су владали прошле године у јеку пандемије корона вируса, осим Зворника који то има током цијеле године. Малишани ће бити подијељени у три васпитно-образовне групе које ће водити васпитачица Јелена Јевтић, те професори разредне наставе Ирена Врачевић и Горан Тешановић који ће ускоро да постану и дипломирани васпитачи – истакла је Симићева пожеливши добродошлицу свим будућим школарцима.
Подсјетила је да припремни програм организује Министарство просвјете и културе, а да подршку пружа сваке године и локална заједница тако да је бесплатан, а малишани ће имати прилику да у оквиру три часа дневно похађају и специјализовани програм „Малу школу спорта“.
Припремни програм ове године реализује се и у основним школама у Осињи и Календеровцима.

Related posts

Почиње предлагање кандидата
за Великогоспојинску повељу

Derventski List

ПОТПИСАН КОАЛИЦИОНИ СПОРАЗУМ, УЗ СИМИЋА 11 ПАРТИЈА

admin

ЛОВЦИ ПРОСЛАВИЛИ КРСНУ СЛАВУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još