Друштво

Новогодишњи базар заблистао
бојама креативности

Дјечија граја, смијех, музика и добро расположење преплавили су данас хол Основне школе „19 април“ који је заблистао сјајем дјечије креативности на новогодишњем базару ове школе.

Вриједне руке ученика и наставника централне и подручних школа у Агићима, Мишковцима, Трстенцима и Кострешу припремили су шаролику понуду медењака, колачића, новогодишњих декорација, крофница, честитки и чајева, а пажњу је плијенио централни дио базара испуњен медењацима које су заједничким снагама припремили сви првачићи ове школе.

Ученице деветог разреда Маја Глумац, Марина Јовичић и Дуња Душанић на базару су представиле посне и мрсне колачиће, те свјеже крофнице.

– Цијели разред, заједно са разредницом, припремао је колачиће, а крофнице смо правили данас и заиста смо уживали у припреми и давању нашег доприноса базару наше школе – рекле су оне, а актив петих разреда своје столове су испунили новогодишњим украсима и медењацима.

– Припрема је трајала отприлике двије, три седмице, а највише смо се украсима посвећивали на часовима ликовног, часовима одјељенске заједнице, а понешто смо дорађивали и код куће. Идеје за производе су потекле од ученика. На цијелом базару цијене производа су на добровољној бази и дјеца о томе воде бригу –  рекла је учитељица Сузана Брестовац.

Директорица ОШ „19 април“ Елвира Миљић истакла је задовољство и понос још једном успјешном манифестацијом која, као и све којима је фокусу дјечија креативност, изњедри срећу и радост у школи. 

– Први базар смо организовали прије пандемије и онда смо прву прилику искористили поводом Дана наше школе да организујемо тада васкршњи, тако да је организовање базара везано за велике празнике. Ученици у тим приликама заиста покажу да имају шта да понуде, па су тако данас представили разне креације од аранжмана за столове и јелке до врућих крофница и чаја, тако да није било граница у темама. Наравно нису били одређени ни материјали за израду, али је мени посебно драго што видим да су користили доста природних материјала, на примјер шишарки, дијелова дрвета и то на начин који показује да је само креативност могла да створи. Изузетно сам поносна и срећна и мислим да ће нам ово свима и ученицима, радницима и родитељима уљепшати предстојеће празнике – казала је Миљићева додавши да ће средства прикупљена на базару бити употријебљена за набавку наставних средстава.

Related posts

УКИНУТА ЗАБРАНА ПОСЈЕТА У ДОБОЈСКОЈ БОЛНИЦИ

admin

МУРАЛ ДОБИО ОБРИСЕ

admin

Ручни радови испунили
Дом пензионера

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još