Новости

СУБНОР остаје чувар
тековина борбе за слободу

Градска организација СУБНОР-а задовољна је оствареним резултатима у протеклој години, а у текућој години биће настављене активности усмјерене на његовање традације Народоослободилачке борбе, као и обнова спомен -обиљежја.

Истакао је то предсједник дервентског СУБНОР-а Борислав Прерадовић послије данашње сједнице Скупштине организације која је једногласно прихватила извјештаје за прошлу и планове за ову годину.

– Имамо 46 активних чланова, а преминули су нам ученик НОБ-а Спасоје Ђенић и потомак учесника Нинко Добриловић. Приступају нам нови чланови, међу којима има и младих, који се све више окупљају на обиљежавањима значајних датума – казао је Прерадовић додајући да у плану обнова спомен – чесми у Осојцима и  Сочаници, споменика код  Три крушке, обнову ограде око споменика у  Жеравцу, али наставак обиљежавања свих значајних датума.

Нагласио је да СУБНОР има константну подршку Градске управе и других установа и организација, као и донатора.

Прерадовић је најавио и успостављање сарадње са СУБНОР-ом Србије.

Скупштини је присуствовао и шеф Одсјека за борачко – инвалидску заштиту Станиша Микeревић који је рекао да Градска управа Дервента помаже рад СУБНОР-а.

– Врата Градске управе су за вас увијек отворена. Наставите да ширите идеју очувања тековина Народноослободичке борбе, а лијепо је видјети да у вашим редовима има и младих – рекао је Микеревић.

На сједници је допуњено и чланство организације, па су на мјеста чланова Предсједништва СУБНОР-а изабрани Борислав Вукичевић и Момир Вукичевић, који ће обављати и послове секретара, а члан надзорног одбора од сада је Павка Диздаревић.

Related posts

Обиљежено 76 година од ослобођења Дервенте

admin

Корак ближе реконструкцији објекта ОШ „Никола Тесла“

admin

УСАГЛАШЕНИМ РАДОМ ДО ЕФИКАСНИЈЕ ИНСПЕКЦИЈЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još