Новости

Uspješno izvedena vatrogasna
vježba u vrtiću „Trol“

Pripadnici Profesionalne vatrogasno – spasilačke jedinice izveli su danas u vrtiću „Trol“ pokaznu vježbu „Požar u predškolskoj ustanovi“ demonstrirajući evakuaciju djece i zaposlenih iz ustanove, pregled prostorija zahvaćenih požarom, odimljavanje i gašenje vatre.
Pojašnjavajući da se radi o redovnoj aktivnosti Profesionalne vatrogasno spasilačke jedinice, starješina Slaven Pijetlović istakao je da je njome pokazana spremnost da se blagovremeno reaguje na požar i otkloni opasnost u predškolskoj ustanovi.
– U vježbi je učestvovalo 12 pripadnika jedinice i oni su tokom vježbe bili podijeljeni u tri sektora i to prvi koji je bio zadužen za gašenje požara, drugi za odimljavanje prostorija, a treći za pregled objekta – rekao je Pijetlović dodavši da je ujedno pokazana i spremnost osoblja vrtića da reaguje i bezbjedno izvrši evakuaciju.
Naglasio je da je cilj vježbe ostvaren i da ova jedinica svojim kapacitetima i ljudskim resursima može da odgovori na sve izazove koje se pojave u lokalnoj zajednici, a vježba je pokazala i da rukovodstvo i zaposleni u vrtiću „Trol“ znaju šta treba da rade u slučaju požara.
Vatrogascima – spasiocima tokom vježbe na raspolaganju su bili i pripadnici Policijske stanice Derventa i ekipa Hitne pomoći Doma zdravlja.
Zamjenik gradonačelnik Siniša Jeftić pohvalivši pripadnike vatrogasno – spasilačke jedinice kazao je da je vježba bila uspješna.
– Cilj Gradske uprave je opremljenost, ali i spremnost vatrogasno – spasilačke jedinice, ali i svih javnih ustanova. Osim toga, važno je i da postoji i da se razvija svijest građaja o ponašanju tokom vanrednih situacija – rekao je Jeftić napominjući da je zbog budućeg proširenja vrtića „Trol“, prilaz objektu, zbog veće frekvencije djece, treba da bude još bezbjedniji.
Direktorica „Trol“ Gordana Simić zahvalila se pripadnicima vatrogasne jedinice na uspješno izvedenoj vježbi, ocjenjujući da je saradnja sa vatrogascima veoma dobra tokom čitave godine, i da su uvijek na raspolaganju predškolskoj ustanovi.
Pomoćnik komandira Policijske stanice Derventa Dušan Dakić kazao je da je pokazna vježba pokazala i važnost prohodnosti putnih pravaca, kako bi da vatrogasno – spasilačke jedinice mogu nesmetano i na vrijeme da reaguju.
– Apelujem na sve vozače da vode računa o tome gdje ostavljaju automobile, ali i da radnici ustanova svojim primjerom pokažu kako treba da se ponašaju u saobraćaju – istakao je Dakić.
Pokaznoj vježbi prisustvovali su i predstavnici Gradske uprave Slaven Pašalić, Goran Vukmirica i Staniša Mikerević, samostalni stručni saradnik za planiranje i organizaciju Civilne zaštite Dragoljub Kukić, predstavnici Policijske stanice i Gradske boračke organizacije, odbornici, te pripadnici slovenačkog LOT tima EUFOR-a. Aktivnosti vatrogasaca pomno su pratili i mališani iz „Trola“, zajedno sa svojim vaspitačima.

Related posts

Најављено окупљање припадника
103. бригаде ХВО-а чиста провокација

Derventski List

Зоран Лазић нови предсједник
Основног суда у Дервенти

Derventski List

Ново попуштање мјера у Српској

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Које теме бисте вољели да буду заступљеније у Дервентском листу:

Хвала што сте гласали!