Uncategorized @bsНовости

Страдање на власеничком ратишту
31 годину буди тугу и понос

Поводом 31 године од страдања 15 припадника Другог моторизованог батаљона 27. бригаде Војске РС из Дервенте на ратишту у близини Власенице, Градска борачка организација Дервенте и Општинска борачка организација Власенице, заједно са локалним управама организовали су парастос погинулим борцима.
На ратишту у Власеници страдали су Јанко Марић, Слободан Давидовић, Жељко Дујаковић, Борко Новић, Милош Миланковић, Митар Поповић, Мирко Давидовић, Мирсад Мујачић, Миладин Удовичић, Недељко Ђекић, Петар Чолић, Расим Мехмедовић, Дражен Бојанић, Винко Демировић и Недељко Драгојловић, а предсједник дервентске Градске борачке организавије Чедо Вујичић истакао је да сваке године у Власеницу долазе с великом тугом због погинулих, али и с великим поносом.

-Допринос бораца из Дервенте слободи ових и других крајева и цијеле Републике Српске несумњиво је велики, али слобода се у нашој историји увијек плаћала скупо. Животима, дијеловима тијела и здрављем. Цијена која плаћена у Власеници је заиста висока и због тога морамо да чувамо то достигнуће – нагласио је Вујичић.

Послије посјете спомен – соби чланови породица погинулих, те делегације локалних управа и борачких организација Дервенте и Власенице положили су вијенце на централни споменик страдалим, а потом су у цркви Светих апостола Петра и Павла присуствовали парастосу. Вијенаци су положени и на спомен – плочу на којој су уклесана имена погинулих Дервенћана.

Related posts

РЕПУБЛИКА СРПСКА ДОМ СВОМ НАРОДУ ЗА СВА ВРЕМЕНА

admin

Усвојене измјене Закона о легализацији бесправно изграђених објеката

admin

СНСД ДЕРВЕНТА: РЕЗУЛТАТИ ЈОШ НИСУ КОНАЧНИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još