Uncategorized @bsДруштво

Музиком и пјесмом
славили Дан жена

У част свим мајкама, бакама, учитељицама и другарицама вечерас је у сали Хрватског културног друштва „Напредак“ око 70 ученика Музичке школе Основне школе „Никола Тесла“ запјевало и засвирало.

Да је ово већ традиционални начин на који ученици Музичке школе честитају свим женама њихов дан, 8. Март, истакла је професорица музике Милијана Жунић.

– Вечерас су се представили ученици припремног разреда са четири композиције, затим су по три хорске композиције извели ученици првог и другог разреда. Поред тога, Милица Пећић, Милица Билић и Александар Ружичић су извели нумере на клавиру, а Борко Топић се представио на хармоници – казала је Жунићева која је заједно са професорицом Надом Вукичевић Толић припремала хорске изведбе.

– Инструменталисти су се припремали са својим професорима – додала је Жунићева.

Композицијама на хармоници представио се ученик првог разреда Борко Топић.

– Припремао сам двије нумере на хармоници, а представио сам се и са хором. Ово ми није први наступ, тако да нисам имао ни трему, а сада се припремам и за републичко такмичење – казао је десетогодишњи Борко.

Related posts

ДЕРВЕНТА ЊЕГУЈЕ КУЛТУРУ РАЗЛИЧИТОСТИ

admin

Расписани позиви за подршку
области борачко – инвалидске заштите

Derventski List

Рок за пријаве продужен до 4. новембра

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još