Култура

„Нешто као срећа“ оголила
данашње друштво

Представа „Нешто као срећа“ доживјела је вечерас премијерно извођење пред дервентском публиком у сали Хрватског културног друштва „Напредак“, а девет глумаца средњошколског узраста из Драмског студија приказало је реалну слику друштва са елементима пародије.

Ријеч је о још једној представи која се бави актуелном тематиком и која осликава данашње друштво и то на начин „представе у представи“, а како је објаснио дипломирани драматург и ментор Синиша Тешановић у широј слици обухвата и статус глумаца, друштвених норми и утицаја.

– Овај комад је рађен по тексту Бранкице Радоњић, а прати причу мајке и њене три кћерке, а које су вјерни пратиоци ријалити програма и актуелних шоу-програма. Tо је заправо дио тв-сета која је једна линија представе, а друга се тиче радње иза кулиса. На овај начин настојали смо и да укажемо на то шта све глумци треба да раде и на шта све треба да буду спремни у свом послу – објаснио је Тешановић додавши да је представа црна комедија, односни пародија на друштво у којем живимо и оно што нам се дешава.

– На прво гледање, овај комад може да се учини као комедија, али иза ње стоји много горчине, туге и бола, а што је видљиво већ на самом почетку када се јавља редитељка као глас „великог брата“– додао је Тешановић.

Зорана Кукић која је отјелотворила лик Матилде, једне од кћерки, казала је да припрема за лик материјалисте који тумачи није била много изазовна, али сам лик није лако изнијети.

– Лик који тумачим представља материјалисту, коју занимају само новац, добар аутомобил и каријера, а и са момком је само због користи. Овај лик је надобудан, уображен и умишљен, а припрему сам темељила на ликовима из серија и филмова, а и опонашала сам познанике из окружења– рекла је Кукићева.

Саша Новаковић оживио је на сцени два лика и истакао да препоручује да публика погледа представу неколико пута јер сваки лик заслужује посебан фокус.

– У оквиру снимања, односно тог тв-сета тумачим лика који има поремећај подвојене личности, а други лик је најбољи студент глуме, али мора да поставља сценографију али због породичне ситуације приморан је и то да ради – објаснио је Новаковић.

Претпремијера ове представе одиграна је у Дис позоришту младих у Бањалуци.

Related posts

Најмлађи владали царством музике

admin

ПЛЕС И ФИЛМ ЗАЧИНИЛИ „ЉЕТНУ АРТ СЦЕНУ“

admin

Поезија Евите Бојковац
добовала „Пјесничким маратоном“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još