Новости

Социјалисти 30 година дају
замајац развоју Дервенте

Градски одбор Социјалистичке партије Дервента организовао је вечерас свечаност поводом 30 година постојања партије, а овај период обиљежило је дјеловање неколико генерација њених чланова који су оставили неизбрисив траг у животу Дервенте.
Прослави, која је окупила око 600 званица, присуствовало је руководство партије на челу са предсједником Петром Ђокићем који је рекао да се Социјалисти сваке године традиционално окупљају да обиљеже дан оснивања.
-Могу да кажем да је протеклих 30 година прошло у знаку непрестане борбе за развој Дервенте, али и осталих дијелова Републике Српске. У Дервенти смо били важан друштвени и политички фактор, а и данас смо и то остајемо и у наредном времену – казао је Ђокић истичући да је поносан на рад партије у Дервенти.
-То су допринијели кадрови и бројно чланство овдје, подстичући развој Дервенте. Такву орјентацију ћемо имати и у будућности. Наши кадрови и политика су усмјерени на стварање што бољих услова за живот, за свеопшти напредак и развој. За све наведено имамо доста знања, искуства и воље да са великом упорношћу наставимо политичку активност за развој и напредак Дервенте – рекао је Ђокић.
Предсједник Градског одбора СП-а Славен Гојковић рекао је да су 29. јануара 1994. године, храбри и одважни људи, основали Социјалистичку партију у Дервенти.
-То је био храбар потез групе људи који су успјели оно што у то вријеме није било баш пожељно. Они су имали визију и знали су зашто то чине, а данас видимо да је то био исправан пут – рекао је Гојковић захваливши се оснивачима партије и великој плејади људи који су оставили неизбрисив траг у постојању партије, али и дали велики допринос развоју Дервенте.
-И данас имамо храбре социјалисте који су дио наше партије и који активно раде на даљем јачању и афирмацији социјалистичке идеје, али и дају замајац развоју нашег града, као што су то чиниле све наше генерације. Није мало 30 година и вечерашња прослава која је окупила око 600 људи показује да свакодневно јачамо и да смо озбиљна и добра партија – додао је Гојковић.
Прослави су присуствовали и потпредсједник СП-а Недељко Јовић, други високи функционери партије, представници више општинских и градских одбора СП-а, чланови и симпатизери, замјеник градоначелника Дервенте Синиша Јефтић, шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини РС Игор Жунић, одборници у Скупштини града, коалициони партнери, те други гости.

Related posts

СИМИЋ НАЈАВИО КАНДИДАТУРУ ЗА НОВИ МАНДАТ

admin

ОБЈАВЉЕН ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПОМОЋ ПОСЛОВНИМ СУБЈЕКТИМА

admin

Правда спора, а бивших
логораша све мање

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još