РС-РЕГИЈА

СТАДИОН „ФИФА“ НИЧЕ ПОД ЉУБИЋЕМ

Прњавор ће догодине постати фудбалски центар регије, захваљујући пројекту „Фифа гол“ у оквиру којег ће у овој општини бити изграђен модеран фудбалски стадион вриједан 300.000 долара.

Ову вијест у Прњавор су јуче донијели министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић и предсједник Фудбалског савеза РС Миле Ковачевић. Ради се о првом пројекту ове врсте у Републици Српској.

– Честитам! Јако је важно што ће свјетска кућа фудбала изградити један овако значајан комплекс у Прњавору. Ово је значајан догађај не само за Прњавор, већ и за Републику Српску и њен спорт – истакла је Давидовићева додавши да ће ресорно министарство и убудуће радити на омасовљавању спорта и на побољшању инфраструктуре у Републиици Српској, као и додатно овог пројекта у Прњавору.

Председник ФС РС Миле Ковачевић указао је да је побједа Прњавора у пројекту, у конкуренцији више кандидованих општина у РС и БиХ, лијеп поклон за младост ове општине, за младе без обзира да ли се баве фудбалом или спортом уопште.

– Биће изграђена два терена, један од вјештачке и један од природне траве – прецизирао је Ковачевић.

Терене ће највише користити прњаворски спортисти, али на њима ће тренирати и играти и спортисти из читаве Српске, па и региона. Ковачевић се са посебним задовољством усагласио са идејама домаћина, начелника Прњавора Дарка Томаша и његових сарадника, о самоодрживости пројекта.

– Планирамо да се ту не граде само два терена, него и одређени пратећи садржаји, као што су свлачионице, двије трибине са по 300 и 500 мјеста, па и хотелски објекти да би пројекат био самоодржив. Мислим да шансе за то постоје и рачунамо на помоћ не само локалне заједнице, већ и предсједника Републике Српске и Владе Републике Српске.  Интерес је да сви заједно изградимо причу која ће бити препознатљива и изван Републике Српске. Убјеђен сам да ово руководство са начелником Томашем на челу, има шансу да овај пројекат реализује, да исприча неку нову причу на овим просторима и да покаже да смо ми способни за неки посебан искорак – оптимиста је Ковачевић.

Томаш није крио задовољство истакавши да је велика част то што ће Прњавор уз подршку Владе и Фудбалског савеза реализовати овај значајан пројекат. Он је, према Томашу, круна преданог рада у протекле две године под кормилом подмлађене управе.

– Томе у прилог иду резултати од реновирања свих просторија до броја деце која тренирају у клубу. Драго ми је што се и изван општине Прњавор препознају ови резултати што данас имамо званично прилику да видимо. Све ћемо урадити да оправдамо указано повјерење. Нови стадион биће окупљање спортиста, не само из Републике Српске, БиХ него и региона, мјесто окупљања свих људи који воле спорт – најављује Томаш.

Челни човјек прњаворске општине најављује и изражава увјерење да ће Прњавор из овог пројекта, уз оближњу пословно -туристичку зону, нове саобраћајнице и прикључком на новоизграђени ауто-пут „9. јануар“, изаћи као још перспективнија средина.

Председник ФК „Љубић“ Зоран Декет каже да ће се пројекту „Фифа гол“ посебно обрадовати 195 дјечака и дјевојчица у овдашњој школи фудбала.

Локације

Начелник Прњавора Дарко Томаш истиче да су у оптицају двије локације за изградњу Фифа стадиона у Прњавору. Једна је уз нову пословно-туристичку зону, а друга на Вијаци, на самом улазу у град, надомак тржних центара и прикључка на ауто-пут Добој-Прњавор-Бањалука „9. јануар“.

Related posts

Забрањен увоз више од 20 тона мандарина из Турске

admin

Нема поскупљења струје до Нове године

admin

Забрањен увоз краставаца из Албаније

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još