Спорт

Стартовало 23. издање турнира
у одбојци на пијеску

Међународни турнир у одбојци на пијеску „Дервента опен 2023“ који се одржава по 23. пут, отворен је данас на теренима у градском парку, а пред Дервенћанима ће се на два терена представити укупно 30 екипа.

Овај празник одбојке и ове године је задржао епитет међународног захваљујући екипама из Србије и Хрватске, а за титулу најбољег у мушкој конкуренцији бориће се 12 екипа, док ће се 18 женских екипа такмичити за наслов побједника.

Турнир је отвореним прогласио градоначелник Милорад Симић.

– Нешто што траје засигурно је самим тим и добро, а овај турнир 23 године у континуитету окупља велики број учесника и посјетилаца. Сваке године будем почашћен да присуствујем и лијепо је да је данас 30 екипа присутних и то младих из Републике Српске, ФБиХ, сусједне нам Хрватске и Србије. Добро је да се појединци који су уназад неколико година били дио турнира, поново враћају, значи да су понијели лијепе успомене, што сам ја пожелио учесницима и ове године – казао је Симић додавши да морамо бити добри домаћини да би одржали овакве традиционалне манифестације.

– Захвалио бих се учесницима, организаторима из Одбојкашког клуба који улажу своју љубав и вријеме да би се овакве активности дешавале. Када причамо о спорту, ми подржавамо спортисте са 500.000 КМ, дијелом за тренинге и пројекте, а у оквиру тога подржали смо и овај турнир са 20.000 КМ за тренинге и организацију – додао је Симић.

Организатори из Одбојкашког клуба „Дервента“ истакли су да се мечеви као и прошле године играју истовремено на два терена.

– Турнир траје два дана, с тим да се данас играју квалификациони мечеви, а сутра четвртфинале, полуфинале и финалне утакмице. Драго нам је да је ова манифестација привукла велики број учесника и што се учесници из ранијих година враћају, као и да се пријављују нови учесници – казала је секретар клуба Драгана Бабић.

Турниру су се и ове године одазвале прошлогодишње побједнице у женској категорији Анђелка Радишковић и Тамара Ђапа.

– Као и сваке године, моја партнерка и ја се радо одазивамо турниру. Прошле године смо освојиле турнир, а дошле смо како бисмо одбраниле титулу и као и сваке године морам да похвалим организацију овог турнира, који је мени један од најдражих – рекла је Радишковићева.

На турниру ће по други пут наступити и одбојкашица из ОК „Дервента“ Ксенија Попадић.

– Тренирам већ седам година, а одбојку на пијеску заиста волим и уживам у овом турниру. Лакше је играти на пијеску – казала је Попадићева.

Одбојкашки двојац из Осјека Мислав Карачић и Петар Михаљ по први пут ће се представити на пијеску пред Дервенћанима.

– Први пут играмо заједно и ове године смо наступили у БиХ на турниру у Модричи тако да неке екипе знам, али све нам је још све ново. Свиђа ми се град, људи су јако пријатељски настројени и за сад је све супер – рекао је Карачић.

Наградни фонд турнира је 4.000 КМ а ове године награду освајају и екипе које заузму четврто мјесто.

Related posts

Финале радничких
игара у недјељу

Derventski List

Словенац Бењамин
Пратнемер одбранио титулу

Derventski List

Четири првака из Дервенте

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još