ИЗДВОЈЕНОНовости

УПОЗОРЕЊЕ ЗБОГ ЈАКОГ ВЈЕТРА

Републичка управа Цивилне заштите упозорила је грађане, колективе, организације и институције на јак вјетар и умјерене сњежне падавине, те скренула пажњу да обезбиједе имовину и организују активности у складу са метеоролошком прогнозом.

Позивајући се на податке Републичког хидрометеролошког завода Републике Српске, из Цивилне заштите су најавили да ће данас на југу Српске дувати јак југозападни вјетар, на моменте врло јак и олујни.

Вјетар ће дувати јачином до 40 километара на час, у планинском појасу од 55 до 65 километара на час са олујним ударима. Према вечери се очекује јачање сјеверозападног вјетра, а на југу јака бура.

Прије подне обилније падавине биће на западу и југозападу, а током дана се зона кишних падавина шири на већину предјела. Послије подне, уз захлађење на планинама, почеће да пада снијег.

У ноћи са понедјељка на уторак падаће снијег на сјеверу, а у централном планинском појасу Републике Српске прогнозира се формирање новог сњежног покривача пет до десет центиметара, локално и више, до 20 центиметара.

У уторак, 12. фебруара, биће прво умјереног до јаког сјеверозападног вјетра који ће током дана јачати.

На сјеверу се очекују удари вјетра до 40 километара на час, израженије у Семберији, нешто мање на сјеверозападу.

Удари вјетра у Сарајевско-романијској регији, високој и ниској Херцеговини могу бити олујни 40 до 65 километара на час.

– Своје законске активности и задатке Републичка управа Цивилне заштите испуњава у појачаном режиму осматрања – наводи се у саопштењу.

Related posts

РУКОМЕТАШИ СЕ ОКИТИЛИ МЕДАЉАМА

admin

Бициклом прелазе 219 километара кроз девет градова и општина

admin

ДАНАС ЈЕ СВЈЕТСКИ ДАН СЛОБОДЕ МЕДИЈА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još