Eкономија

Механизација из Мађарске
за 22 Дервенћанина

Фондација „Прогресус“ изабрала је кориснике бесповратних средстава за набавку механизације из Мађарске, а међу 768 пољопривредника у Републици Српској и дистрикту Брчко са којим ће бити потписани уговори, су и 22 пољопривредна произвођача из Дервенте.

Субвенција набавке пољопривредне механизације и алата мађарских произвођача резултат је сарадње влада РС и Мађарске, а произвођачима је на располагању субвенција од 2.500 до 25.000 евра, односно до 70 одсто вриједности опреме

Према ријечима Драгане Дувњак Крндија из канцеларије ове фондације у Дервенти, једне од четири канцеларије у РС и Брчко дистрикту, свим дервентским пољопривредницима који су аплицирали на јавни позив одобрена су средства.

– У току је потписивање уговора са корисницима. Сљедећа фаза послије потписивања уговора је уплата дијела новца до 3. јуна, дакле износ сопственог учешћа, што у највећем броју случајева износи око 30 одсто, и када то буде завршено, фондација може да уплати остатак средстава. Рок за испоруку механизације је до краја септембра, али се надам да ће то бити и раније – казала је Дувњак Крндија додавши да су пољопривредници који су аплицирали за овај вид подршке задовољни условима, али да су очекивали да ће динамика самог поступка одобравања средстава и испоруке механизације бити бржа.

– Што се тиче машина, људи су највише били заинтересовани за приколице, киперке и цистерне које су финансијски највише котирају, као и за остале тракторске прикључке, пресе, косачице и другу опрему и алате – објаснили су из канцеларије.

Related posts

ПОДЈЕЛА РЕГРЕСИРАНОГ ДИЗЕЛ ГОРИВА ОД ПОНЕДЈЕЉКА

admin

Плакета признање за исправну пословну политику

admin

АКТИВИРАНА „е-ПУРС“ АПЛИКАЦИЈА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još