Друштво

Савјетима стручњака до
бољих резултата и овчарству

Низ стручних предавања која за пољопривредне произвођаче из Дервенте и околних локалних заједница у нашем граду организује Ресор за пружање стручних услуга у пољопривреди Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, настављен је данас презентацијом најбољих рјешења за унапрјеђење овчарства.

Акцент предавања био је на правилној исхрани, њези и чувању грла, а виши стручни сарадник за сточарство у Ресору за пружање стручних услуга Радмила Цвијић нагласила је да су фармерима пренијели савјете како правилним поступањем са грлима постући најбоље резултате.

– Предавање је одржано у сарадњи са Градском управом и Стручном и техничком школом, а предавању су присуствовали и ученици пољопривредне струке. Представник компаније „Сано“ Перо Гњидић говорио о исхрани, а представници нашег ресора о подстицајима, матичној евиденцији и добрим пољопривредним праксама у овчарској производњи – додала је Цвијићева.

Гњидић је казао да је произвођаче упознао са важности правилне исхране оваца.

– Ту је посебно битно водити рачуна о хигијенској исправности хране како се не би развиле болести – рекао је Гњидић.

Љубиша Николић из Агића рекао је да су предавања увијек добродошла.

– На фарми имам тренутно 250 матичних оваца које су у фази  јагњења. Сваке године повећавам стада, а ове године сам уложио и у квалитетније приплодне овнове – рекао је Николић, а Ненад Кукић у Осиње брине о 173 одрасле овце и око 100 јагњади.

– Болести нема, јер водим рачуна о њези грла и правилној исхрани – нагласио је Кукић.

Предавању је присуствовао и Раденко Малетић из Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Градске управе.

Related posts

Нове саднице красе школско двориште

admin

Кроз бојанку упознају Дервенту

admin

Респираторне инфекције
напуниле амбуланте

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još