Друштво

Ученицима приближена
стоматолошка струка

Стоматолошку ординацију “др Беатовић“ данас су посјетили ученици основних школа „Никола Тесла“ и „19. април“ поводом обиљежавања 20. марта, Свјетског дана оралног здравља, гдје им је указана важност адекватне бриге о оралном здрављу и његовом значају у очувању општег здравља, али и промовисања занимања у области стоматологије.
Др Бранислав Грабовац истакао је да је о оралном здрављу потребно више говорити како би се подигла свијест о његовој важности.

– Овим акцијама ми покушавамо да подигнемо свијест међу грађанима да се боље поведе рачуна о оралном здрављу, да су важни чешћи контролни прегледи и превентивне мјере које ће спријечити настанак проблема. Мислим да постижемо одређене резултате, али треба више времена и улагања у све. Народ је некако оптерећен са другим проблемима и тек када осјете бол онда реагују – појаснио је др Грабовац наводећи да је група ученика која је посјетила ординацију заинтересована а даље школовање у медицинском смјеру.
-Они завршавају девети разред и на неком су раскршћу одлуке у ком правцу ће ићи њихово школовање. Разноразних је школа данас у понуди, а ми тежимо да промовишемо нашу струку да се ствара што више кадра и самим тим биће бољи квалитет пружања услуга. Тражимо раднике, потребни су, а и услови рада су добри – рекао је др Грабовац.
Замјеник директора Основне школе „Никола Тесла“ Славен Шмуља казао је да је стоматолошку амбуланту „ Др Беатовић“ посјетило 20 ученика деветог разреда, којима је детаљније појашњен значај правилне бриге о оралном здрављу, али и могућности за школовања,
Ученици Бранка Латиновић и Манојло Тепић поручили су да редовно одржавају зубе и посјећује зубара и да су данас током посјете стоматолошкој ординацији сазнали много информација о оралном здрављу.

Related posts

Ученици се окушали
у говорништву

Derventski List

Више од 250 жена славило
празник њима посвећен

Derventski List

Идућих дана хладно са повременим снијегом

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još