Друштво

УСКОРО БОЉА СТРУЈА ЗА КОСТУР

Проблем мјештана насеља Костур са слабом струјом ових дана требало би да буде ријешен, с обзиром да је преузеће „Електро Добој“ почело санацију у рату оштећеног далековода и трафо станице.

Шеф Радне јединице Дервента Дарко Савић рекао је да ће ови радови коштати око 30.000 марака.

– Далековод који ће бити саниран дуг је око километар, док ће снага трафо станице бити око 50 киловат/ампера. Тај далековод напајаће насеље Костур, које тренутно има електро – енергетску инфраструктуру, али која квалитетом не задовољава технички прописане норме. Овом инвестицијом значајно ће бити побољшан квалитет и капацитет снабдијевања електричном енергијом насеља – рекао је Савић.

Сва постојећа домаћинства, а има их око 20, снабдијевају се електричном енергијом са трафо станице „Чардак 2“.

-Сама дужина те мреже је већа од два километра и усљед тога појављују се проблеми са напоном и квалитетом електричне енергије, тако да ће изградњом овог далековода и трафо станице те проблеме ријешити – рекао је Савић.

Мјештани Костура истичу их радује што ће проблеми које су имали бити превазиђени.

– До сада смо имали неједнак напон, а такво варирање напона може трајно да оштетити уређаје – рекао је Славен Кузмановић из овог насеља додајући да је управа „Електро Добоја“ уважила захтјеве мјештана и започела санацију електро – мреже.

Related posts

Народни збор вратио сат на зачетке Вашара

admin

Од сутра захлађење уз снијег

Derventski List

Неупитна подршка мајкама са троје и више дјеце

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još