ИЗДВОЈЕНОНовости

АСФАЛТИРАН ПУТ У МАЛОЈ СОЧАНИЦИ

Начелник општине Милорад Симић данас је у присуству сарадника и великог броја мјештана Мале Сочанице oтворио још једну асфалтирану дионицу на путном правцу Радановићи – Ћорићи.

Наиме, асфалтирано је још 280 метара од укупно километар и по, што је раније урађено. Мјештанин и главни иницијатор изградње пута у овом селу Саво Ерић казао је да се ради о путном правцу од великог значаја.
– У име свих мјештана могу да изразим задовољство и ријечи хвале, јер овај пут нам много значи. Ријеч је о путу који води према ауто – путу „9. јануар“. У ових 17 домаћинстава било је пуно подмлатка, мада су неки већ одселили у град. Ми граничимо са добојском општином, а од Дервенте смо удаљени двадесетак километара – рекао је Ерић изразивши захвалност локалној управи на челу са начелником Симићем.
Такодје, он је додао да је пут асфалтиран у четири – пет етапа, те да је новац обезбиједила локална управа.
– Данас је лијепо бити становником Мале Сочанице. Лијепо је бити и у сваком другом мјесту, гдје се уради нешто овако скромно, али са пуно љубави. Ово је примјер како се посао може завршити кроз неколико етапа, с тим да смо овдје имали четири етапе. Укупна дужина износи око километар и по, а уложено је око 150.000 марака. Мала Сочаница је фантастично село на самом југу руралног дијела наше општине. С правом могу да кажем да данас нема „забачених“ крајева, о „забачености“ не можемо говорити јер одавде до Дервенте стиже за двадесетак минута вожње – истакао је Симић.
Свечаности је присуствовао и народни посланик Игор Жунић.

Related posts

Будући ђаци започели припрему за школу

admin

Беба Николија најљепши поклон
за почетак 2023. године

Derventski List

Дервента уз маленог хероја Михајла

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još