ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ТАЛЕНТОМ ДОСТОЈНО ПРЕДСТАВЉАЈУ СВОЈ ГРАД

Пробе за највеће дјечије музичко такмичење „Ритам Европе“ настављене су ове седмице у Дервенти, послије паузе коју је условила појава корона вируса, а подршку за троје дервентских представника упутио је и начелник општине Милорад Симић.

Плесни пар Ивана Симић и Срђан Јефтић, те Катарина Ћелић представљаће Дервенту на јединственој смотри младих талената, те имати прилику да се представе широј публици и промовишу свој град.

Симић је упутио пуну подршку младим Дервенћанима дервентским додавши да се нада да ће своју општину на такмичењу приказати у најбољем свјетлу.

–  Дервента је једна од 14 општина у Републици Српској која има представнике на овом такмичењу, такорећи, малој евровизији. Задовољство ми је што су дјеца из Дервенте међу учесницима и надам се да ће пјесму увјежбати и Дервенту достојно представити. Желим им сву срећу и поручујем да треба да знају да је добро побиједити, али је велика ствар и учествовати – рекао је Симић позивајући суграђане да, када буде познат термин телевизијског преноса и вријеме за гласање, подрже наше представнике.

У складу са концептом такмичења, плесни пар Ивана Симић и Срђан Јефтић представљаће Данску плесном тачком уз пјесмом „Only teardrops“, коју ће интерпретирати Катарина Ћелић.

Млади Дервенћани истичу да учешће у „Ритму Европе“ представља велику част и привилегију.

– Част нам је и задовољство што смо изабрани да на Радио – телевизији Републике Српске у највећем музичком такмичењу у Европи овога типа представљамо Дервенту. Представљаћемо Данску пјесмом „Only teardrops“ и надамо се високом пласману, а можда и побједи. Овом приликом желимо да позовемо све грађане Дервенте да гласају за нас кад гласање буде отворено на РТРС-у. Знамо шта значи бити дио овако великог телевизијског преноса и колико је велики терет на нама, али ћемо се потрудити да оправдамо очекивања и то ће публика имати прилику да види у телевизијском преносу – казали су учесници такмичења посебно се захваљујући општини и начелнику на подршци.

– Захваљујући нашем граду имамо шансу да доведемо РТРС и ово такмичење идуће године у Дервенту – казали су додавши да ће наступити на РТРС-у у телевизијском преносу „Ритма Европе“ уживо из града домаћина, Источног Сарајева.

Сво троје младих Дервенћана поручили су да је пјесма с којом ће се представити веома захтјевна, али да ће уз вјежбу и помоћ ментора настојати да испуне задатак. Посвећеност тренинзима и припремама за такмичење, те воља са којом су закорачили у „Ритам Европе“ засигурно ће донијети резултате.

Пробе

Из организације телевизијског преноса „Ритма Европе“ рекли су да ће ускоро бити познат тачан датум телевизијског преноса овог такмичења на РТРС, а темпо одржавања проба ће уједно диктирати и датум телевизијског преноса. Самих измјена у такмичењу, додају, за сада нема, али се организатори воде се препорукама које Влада РС и Министарство здравља и социјалне заштите РС пропишу у циљу очувања здравља.

Поклони

Троје младих Дервенћана обрадовали су начелника општине поклоном, односно заједничком фотографијом, а начелник је такође и за њих обезбиједио по знак пажње.

Related posts

Емотивна балада
“Печат” добила и спот

Derventski List

Пливање овог љета савладало 167 малишана

admin

Драгојевићи коначно имају
нормалне услове за живот

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još