Друштво

Пакетићи за „Сунце“ и „Будућност“

Делегација клуба „Ротари“ из Добоја посјетила је данас дневни центар Удружења родитеља, дјеце и омладине са посебним потребама и инвалидних лица „Сунце“, те Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ и том приликом уручила по 50 пакетића за кориснике ових установа.

Један од чланова делегације Ненад Стојаковић из „Ротари“ клуба Добој изразио је задовољство због проширења акције подјеле пакетића ове године и на установе овог типа у Дервенти.

– Наш клуб сваке године у сарадњи са нашим пријaтељима из клуба „Хасфурт“ из Њемачке дјеци са посебним потребама у Добоју дијели пакетиће усусрет новогодишњим и божићним празницима, те смо и ове године ту традицију наставили упркос отежавајућим околностима. Проширили смо акцију и на ове двије установе у Дервенти и задовољство нам је да, на овај или неки други начин, помогнемо – рекао је Стојаковић, а захвалност за овај гест који ће корисницима „Сунца“ и „Будућности“ додатно уљепшати предстојеће празнике захвалио се директор Центра „Будућност“ Владан Поповић.

– Пред крај године јаве се многи донатори који желе да нашим корисницима, као и корисницима других удружења, али и другој дјеци, поклоне новогодишње пакетиће, те су нас у том хуманом духу данас обрадовали посјетом представници из „Ротари“ клуба  из Добоја који су за кориснике Удружења „Сунце“ и кориснике Центра „Будућност“ обезбиједили пакетиће и ја сам им на томе јако захвалан. Наравно, сваке године уз нас је Општинска управа која такође донира пакетиће свим удружењима, организацијама и корисницима којима је то потребно. У име наше установе захваљујем се и Савезу слијепих Републике Српске и фирми „Венето“ које сада већ традиционално сваке године обезбиједе пакетиће нашој дјеци – казао је Поповић.

Додао је да се нада да ће у идућој години покренути ресурсни центар за инклузивно образовање дјеце у сарадњи са Министарством просвјете и културе РС и ће то бити и главна активност у наредној години.

Наташа Тинтор, дефектолог у Удружењу „Сунце“ у име ове установе захвалила се овим путем представницима дугогодишњег пријатеља „Ротари“, као и свим осталим који су штићеницима овог удружења уљепшали предстојеће празнике.

– Захваљујем се дугогодишњим пријатељима из Ротари клуба који су данас у посјети и нашим корисницима уљепшали предстојеће дане, као и начелнику Милораду Симићу који сваке године усрећи наше кориснике новогодишњим пакетићима и подршком у раду – рекла је Тинтор додавши да ће подјела пакетића за кориснике „Сунца“ бити сутра, 31. децембра у периоду од десет до 12 часова.

Related posts

ОПРЕЗ ПРИ КУПОВИНИ НА „ЦРНИ ПЕТАК“

admin

Омладинска банка
тражи нове чланове одбора

Derventski List

У јулу два топлотна таласа

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još