Друштво

Све мање купаца половне робе

Продавнице половне робе броје све мање купаца, што продавци објашњавају смањеном куповном моћи становништва, али и слабијим асортиманом с обзиром на немогућност набавке робе у иностранству, због мјера и рестрикција на границама.

Да и ова област осјећа посљедице пандемије корона вируса потврдили су у свим радњама са половном робом у Дервенти, истичући да једино још могу рачунати на сталне муштерије. Дервенћани су, додају, очигледно помијенили приоритете, па избјегавају шопинг одјеће, чак и у повољнијим „second hand“ радњама, а купци из иностранства, који су махом љети пунили касе овим радњама, све су рјеђи.

– Број муштерија је доста мањи откако је проглашена пандемија. Ранијих година смо имали и доста купаца из иностранства, сада су то већином наше сталне муштерије, али и они мање купују – казала је власница продавнице половне робе Дара Чокић додавши да је почела набавка гардеробе за јесењу сезону.

Од пазара сталних муштерија опстаје и продавница „Second hand butik family“, која се базира на продају половне робе на килограм.

– Посао је доста опао, Додуше, имамо и мањак робе, због проблема при увозу и рестрикција и мјера које су уведене због корона вируса – казали су у овој радњи која купцима нуди робу познатих свјетских брендова.

– Што се тиче брендова, највише имамо комаде модних кућа „Zara“, „H&M“, „Bershka“, „Primark“, „Tom Tailor“ и других. До сада није било поскупљења, тако да је килограм одјеће још увијек десет марака, укључујући и свечане хаљине и параване, док се обућа и торбе плаћају по комаду, а завјесе коштају пет марака – појаснили су из „Second hand butik family“.

Власник продавнице „Пирамида“ Маринко Мрђа, који у понуди има полован и нов асортиман робе, каже да највећа потражња влада за радним одијелима.

– Купци су, прије пандемије, долазили доста опуштенији, а сада се очигледно боје потрошити на гардеробу, па их је упола мање него раније. Најтраженија су радна одијела, па често не можемо испратити потражњу, јер робу набављамо из Њемачке – објаснио је Мрђа додавши да је, што се тиче цијена, купцима на располагању гардероба од марку па надаље.

Асортиман

Због шароликог асортимана, који укључују модне брендове који Дервенћанима нису доступни у њиховом граду, али и ниских цијена, роба из „друге руке“ већ годинама има своје поштоваоце у Дервенти.

– Редовно обиђем и прегледам понуду ових радњи, јер се заиста могу пронаћи квалитетни, и прије свега, повољни комади одјеће. Дјеци редовно у овим продавницама купујем скафандере, а себи квалитетну, чак нову, обућу – казала је суграђанка додајући да је предност ових радњи и у томе што имају уникатну одјећу.

Related posts

Традиционално покладно
дружење чува обичаје

Derventski List

СТОМАТОЛОГУ СЕ ЈАВЉАЈУ ТЕК КАДА ЗАГУСТИ

admin

Уна Теофиловић међу најбољим математичарима регије

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još