Култура

„Крокодил“ употпунио дружину

Сликовница „Крокодил“, аутора Милорада Мише Ђурђевића, придружила се дружини од 11 прича за дјецу, а које симболично носе називе животиња.

„Крокодил“ је сага о умиљатом крокодилу који чека да му се обрате с љубављу и пријатељством, а не у намјери да од њега направе кожне ципелице или торбу. „Крокодил“ се придружио другарима „Коки“, „Цуки“, „Гици“, „Жирафи“, „Роди“, „Косу“,“ Меди“, „Цврчку“, „Лаву“ и „Лептиру/Мачки/Мишу“ и „Зеки“.

Ђурђевић је члан Српског књижевног клуба „Вихор“  и Удружења књижевника Републике Српске, а у издавању нове сликовнице сарађивао је са Гораном Шаренац, која је осликала ауторове замисли, Вјекославом Новаковићем, рецезентом Стевком Козић Прерадовић и „Вихором“ као издавачем.

– Свако малено и свако одрасло дијете које, на било ком простору постојања, аутора „Крокодила“ поздрави осмијехом на дар ће добити  нову сликовницу – поручио је аутор.

Related posts

Изложба оплеменила „Дервентско срце“

Derventski List

Човјек има слободе колико је за себе освоји

admin

„Дервента на канвасу“ забиљежила
јединствене мотиве града и Укрине

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još