ИЗДВОЈЕНОНовости

Крећу радови вриједни више од 600.000 КМ

Градоначелник Милорад Симић потписао је данас уговоре са конзорцијумом фирми „Геокоп“ и „Саша трејд“ о четвртој фази изградње улица, путева и осталих објеката, те дијела приступне саобраћајнице са вањским уређењем око новог Ватрогасног дома вриједне 611.000 марака,

Рок за извођење уговорених радова је 60 дана од дана увођења извођача у посао, а средства за уговорене пројекте обезбијеђена су прошлогодишњим буџетом града. Због ситуације са пандемијом корона вируса и кашњења у доношењу буџета, пројекти ће бити реализовани у овој години.

Први уговор вриједан нешто више од 342.000 марака односи се на изградњу и асфалтирање пута у засеоку Рауковићи у Осињи, као и у Новим Лужанима, изградњи заштитне ограде и стубића у Улици Светог Саве, изградњу ограде на игралиштима на Чардаку и у Новом насељу.

Дио средстава у износу нешто већем од 26.000 марака издвојен је за привремени паркинг код Основне школе „19. април“, а готово идентичан износ предвиђен је и за уређење и асфалтирање дворишта дома у Доњој Лупљаници.

Такође, средства су издвојена и за вањско уређење борачке зграде, а међу значајнијим пројектима су и наставак изградње потпорних зидова, те приступне саобраћајнице на православном гробљу, као и канализационе мреже у индустријској зони код фирме „Webo“.

Градоначелник Милорад Симић подсјетио је на значај који поменути пројекти имају за локалну заједницу, нарочито ако се узме у обзир континуитет улагања.

– Ово је значајна цифра коју улажемо у пројекте и Дервента ће засигурно бити љепша, богатија и функционалнија када ови пројекти буду завршени. За канализацију смо издвојили 78.000 марака у индустријској зони, пронашли смо простор да се прошири и градско гробље за око 200 нових гробних мјеста и издвојили смо 67.000 КМ за потпорне зидове и 27.000 марака за приступни пут. Осим тога издвојио бих путни правац у Новим Лужанима од 62.000 марака, уређење око дома у Доњој Лупљаници који су мјештани направили уз помоћ локалне заједнице, а то асоцира на борачку причу и успомене на оне који нису више са нама – рекао је Симић.

Додао је да је од великог значај и изградња паркинга Улици Светог Саве у којој се налазе три школе које похађају и ученици Основне школе „Никола Тесла“. То је доводило до безбједносних проблема због високе фреквенције возила и пјешака у саобраћају.

– Чињеница је да око 850 ђака из ОШ „Никола Тесла“ сада наставу похађају у средњошколском центру и ОШ „19. април“ и због тога смо одлучили да дјеци и родитељима покажемо да има капацитета да се обезбиједи мјесто на којем родитељи могу да чекају своју дјецу, да та дјеца безбједно могу да долазе у школу и одлазе, а поправимо ограду и свјетлосне трептаче које су неки девастирали – рекао је Симић.

Други уговор, вриједан 269.000 марака, односи се на вањско уређење новог Ватрогасног дома и изградњу дијела приступне саобраћајнице.

– У нови Ватрогасни дом до сада смо уложили значајна средства, односно око 636.000 КМ, а са овим новим улагањем то ће бити око милион марака властитих средстава. Сви пројекти за које смо предвидјели средства из капиталног буџета из прошле године од 1,7 милиона и средстава суфицита, биће реализовани, осим оних који немају ријешене имовинско – правне односе – рекао је Симић.

Представник дервентске фирме „Геокоп“ Синиша Ружојчић истакао је да је задовољан сарадњом са локалном управом и градоначелником, додавши да ће одмах по увођењу у радове прионути на посао.

– Рок за извођење радова предвиђених кроз оба уговора је 60 дана и ми ћемо почети чим нас уведу у посао – рекао је Ружојчић.

Related posts

ДОПУНА НАРЕДБЕ О РЕГУЛИСАЊУ РАДНОГ ВРЕМЕНА У ДЕРВЕНТИ

admin

Млади и вриједни људи благо
Дервенте и Републике Српске

Derventski List

Усвојени извјештаји јавних установа, без смјене директора Дома здравља

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još