Друштво

Разним жанровима музике очарали кориснике „Будућности“

Гудачки састав „Дуола“, који чине брачни пар Милица и Ђорђе Миловановић, обрадовали су данас кориснике Центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ мини – концертом.

Тактови виоле стигли су у Дервенту у оквиру пројекта „Музика припада свима“ чији је циљ, како су објаснили извођачи, да музика „прошета“ широм Републике Српске и стигне до што већег броја грађана.

– Пројекат је подржало Министарство породице, омладине, и спорта, а он обухвата концерте за дјецу са посебним потребама и то у што више градова и општина – казали су Миловановићи истичући да су у „Будућности“ представили својим стандардним репертоаром који обухвата класичну, филмску, поп и рок музику, али и дјечије пјесме.

Наставник музике у Центру „Будућности“ Виолета Пећић истакла је да су овакви концерти веома значајни за ученике овог центра, посебно оне склоне музици.

– Осим што ученици уживају у живом музицирању за шта у нашем граду рјеђе имају могућности, данас су послије концерта имали прилику да тактилно упознају инструменте и да разговарају са извођачима. Дјеца која немају проблема са видом могла су да виде како изгледају инструменти и уживају у концертном извођењу  – казала је Пећићева додавши да су дјеца итекако уживала у концерту, што је наставнике посебно обрадовало.

Осим у Дервенти, састав „Дуола“ уприличио је концерте и у Српцу и Бањалуци, а план је да наступају и у Требињу и  Источном Сарајеву.

Related posts

Освештање обновљеног
храма 13. августа

Derventski List

Црква у Пољу добија обрисе

admin

ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ ГРИПА У НОВЕМБРУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još