Друштво

Матурске забаве за мале матуранте почетком јуна

Основну школу на подручју Дервенте у школској 2021/2022. години завршава 220 ђака, а мали матуранти ових дана припремају иматурске забаве, које ће услиједити одмах по завршетку школске године која за ученике деветих разреда траје до 3. јуна.

У школама истичу да су срећни што ће тај јединствен догађај у животу сваког ученика поново бити организован и што ће након двије године паузе ђаци имати прилику да заблистају на забави која свима остаје у посебном сјећању, а самој забави претходиће и свечани дефиле.

Завршетак основног образовања малом матуром први ће прославити ђаци Основне школе „Никола Тесла“, којих је ове године 99, а у школи су потврдили да ће забава бити одржана 3. јуна у Центру за културу. Дан касније, односно 4. јуна на истом мјесту, матурску забаву имаће и 75 ученика Основне школе „19. април“.

Основну школу „Тодор Докић“ у Календеровцима ове године завршава 13 ђака, који ће 5. јуна у просторијама фискултурне сале прославити завршетак основног образовања. Пет дана касније, односно 10. јуна матурска забава биће одржана и у Осињи, гдје ће у просторијама ОШ „Ђорђо Панзаловић“ матурску забаву имати и 33 матуранта која су прво знање стицали у тој школи.

Средње школе

Прије малих матураната, завршетак школовања прославиће и ученици завршних разреда средњих школа, којима настава траје до сутра (петак). Улицама Дервенте први ће продефиловати матуранти Средњошколског центра „Михајло Пупин“, и то 21. маја, послије чега ће славље наставити у хотелу „Бисер“. На истом мјесту 27. маја заблистаће и матуранти Стручне и техничке школе.

Related posts

Данас Лазарева субота

admin

Више градских улица
сутра без струје

Derventski List

Сањам о наставничком позиву

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još