ИЗДВОЈЕНОНовости

Градоначелнику уручено признање „Златни мост“

Признање „Златни мост“, које се додјељује у оквиру Дунавског бизнис форума за успостављање и ширење међурегионалне сарадње, имплементацију дунавске стратегије, изградњу просперитета и успостављање нових пословних веза, уручено је данас градоначелнику Милораду Симићу, а овом приликом представници „Медиа Инвента“ из Новог Сада градоначелнику су уручили и примјерак монографије „Хероји и неимари“ у којој је заступљена и Дервента.

Симић је изразио задовољство због признања, али и помињања Дервенте у поменутој публикацији.

– Обрадован сам и почашћен што сам добитник ове награде, као и престижних признања попут оног које носи назив „Капетан Миша Анастасијевић“. Ова награда стигла је из Србије и то је доказ да Дрина заиста не раздваја Републику Српску и Србију, него да смо једно биће и то ни на чију штету, него један народ, једна вјера – рекао је Симић додавши да је свако признање које стигне у Дервенту значи и обавезу да се још више рад и напредује у правцу стварања љепшег живота.

Директор „Медиа Инвента“ и један од твораца монографије „Хероји и неимари“ Владо Маркановић прецизирао је да она садржи 950 прича, визија, пројеката, доказујући да Дрина није граница.

– Монографија „Хероји и неимари“, у којој је представљена и Дервента, објављена је у свјетлу признања које смо додјељивали, а која обједињује љекаре и здравствене раднике од Бањалуке до Ниша, као и компаније, предузетнике, професоре, културне и спортске организације на чијим леђима стоје Србија и Српска. Монографија својим садржајем показује да Дрина није граница, него мост који повезује један народ, његову културу, традицију, стваралаштво, сарадњу и гостопримство – казао је Маркановић.

Related posts

ГЛАСАЊЕ ЗА НАЈБОЉЕ СПОРТИСТЕ ДО 20. ДЕЦЕМБРА

admin

Кадровска питања обиљежила засједање

admin

ФОТОГРАФИЈЕ ИЗ ФАБРИКЕ „УКРИНА“ ЗА СТАРТ „ДЕРВЕНТСКОГ СРЦА“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još