ИЗДВОЈЕНОНовости

Дервента, Прњавор и Добој добили по возило за услуге сестринства

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић данас је у Прњавору уручио кључеве за три возила директорима домова здравља у Прњавору, Дервенти и Добоју за потребе пружања услуга његе у кући и сестринства у заједници.

Шеранић је истакао је да ће у оквиру пројекта јачања сестринства у БиХ који проводе Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске и Фондација Фами, уз подршку Владе Швајцарске убрзо још три дома здравља добити по возило.

– Мислим да ће ово прије свега помоћи у доступности здравствене заштите грађанима и онима који имају потребе за одређеном сестринском услугом, а да при том не морају долазити у Дом здравља, да сестре буду ближе самој заједници – рекао је Шеранић.

Он је рекао да су донатори из Владе Швајцарске веома задовољни урађеним у претходном периоду и да су у току преговори за трећу фазу пројекта сестринства јер је до сада показао изузетне резултате.

– Надам се да ћемо у наредним фазама пројекта моћи да обезбиједимо возила и за друге домове здравља. Све што радимо радимо у корист грађана и пацијената – рекао је Шеранић.

Менаџер пројекта јачања сестринства у БиХ Елдин Фишековић каже да ће захваљујући донираним возилима услуге које се пружају у кућним условима бити осигуране и пацијентима који немају једноставан и лак приступ централним објектима Домова здравља.

Он је најавио да ће у оквиру пројекта крајем октобра или почетком новембра возила бити донирана Домовима здравља у Зворнику, Теслићу и Требињу.

(РТРС)

Related posts

Пред одборницима 46 тачака дневног реда

admin

ЗИДИЋИ ОКО ХРАМА ПОСТАЈУ НОВО МЈЕСТО ЗА ПРЕДАХ

admin

Слобода завјет који треба брижно чувати

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još