ИЗДВОЈЕНОКултура

МЛАДИ ГЛУМЦИ КРЧЕ СТАЗУ ЗА АМАТЕРСКО ПОЗОРИШТЕ

Сарадња Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ из Прњавора и Народне библиотеке „Бранко Радичевић“ резултирала је у јуну покретањем љетње школе глуме у библиотеци чији су полазници синоћ на јавном часу глуме показали шта су за кратко вријеме научили.

Да су итекако успјешно, током три мјесеца, савладали основе показали су бројни аплаузи присутних на изведбе младих умјетника.
Ментор драмске секције и дипломирани драматург са готово двије деценије искуства Синиша Тешановић казао је да су полазници извели глумачке вјежбе попут рецитација, монолога и дијалошких сцена.
– На овај начин желимо да покажемо шта ће се радити током љетње школе глуме и да позовемо што више младих, од основаца до студената и старијих, да се укључе. Истраживањем тржишта установили смо да у Дервенти има много доброг потенцијала за оснивање театра, а има и много талентоване дјеце, а крајњи циљ нам је оснивање аматерског театра у Дервенти – рекао је Тешановић додајући да се школа глуме наставља у библиотеци два пута седмично.
Најистрајнији у љетњој школи глуме били су Ања, Дуња и Димитрије Станивуковић, Катарина Ћелић, Елена Матић и Весна Радановић.

Позоришни фестивал

Синиша Тешановић је најавио да ће се од 14. до 19. октобра одржати први омладински фестивал позоришта у Дервенти, током којег ће млади имати прилику да бесплатно гледају представе, учествују на бесплатним драмским радионицама за позориште и филм.

Related posts

Република Српска гарант слободе

admin

МЛАДИ МУЗИЧАРИ ПОКАЗАЛИ ВРСНО УМИЈЕЋЕ

admin

Новитет царински техничар и два одјељења гимназије

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još