Eкономија

Појефтиниће дио прехрамбених
и хигијенских производа

На списку производа који би од 1. октобра требало да појефтине налазе се прехрамбени артикли и хигијенске потрепштине, а сви они ће у трговинама носити ознаку „Друштвено одговорни“.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је за списак намирница које ће од 1. октобра појефтинити надлежно Министарство трговине и туризма.

– Значајан број намирница у Републици Српској, у већини маркета и трговинских ланаца биће видно обиљежено као јефтинија роба. Ти производи биће изузети од обрачуна марже произвођача, дистрибутера и трговца, што значи да ће грађани те намирнице плаћати према производној цијени – рекао је Вишковић.

Министар трговине и туризма Денис Шулић казао је да су у току преговори са добављачима, али и трговачким ланцима који ће учествовати у кампањи чији је циљ смањење ефеката инфлације.

– Јефтинија би требало да буде, на примјер, пилећа паштета компаније „Тривас“, чија је набавна цијена тренутно 1,17 КМ, а требало би да буде 0,58 КМ. Тиролска кобасица „Тулумовић“ од 400 грама чија је набавна цијена 4,50 КМ, биће три КМ. Биће снижена и цијена детерџента за суђе – прецизирао је Шулић додајући да би дио кампање требало да буду „ЗП Комерц“, „Спектар Дринк“, „Сава Семберија“, „Натура“, „Дуле“ и друге.

Коначан списак производа који би требало да појефтине биће познат до краја седмице.

Related posts

Механизација из Мађарске
за 22 Дервенћанина

Derventski List

ЗАПУШТЕНУ ПАРЦЕЛУ У ВЕЛИКОЈ ПРЕТВАРА У АЛЕЈУ ЉЕШНИКА

admin

На тржиште ЕУ извезено 55 тона љешника

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još