Друштво

Његују афинитете талентованих ученика

Музика, сликарство, страни језици, математика, само су неке од области у којима ученици Стручне и техничке школе могу додатно да развијају своје знање и то оквиру секције за надарене и талентоване ученике намијењене развоју њихових афинитета.

Ђаци који су имају жељу да надограђују знање на овај начин добили су кутак гдје са вршњацима, уз будно око професора, развијају своје таленте.

Број чланова ове секције, коју води професорица енглеског језика у Стручној и техничкој школи Драгана Плавшић, варира, али у просјеку секцију чини двадесетак ђака. Циљ је, истиче Плавшићева, пружање подршке и усмјеравање сваког ученика који жели да истакне своју креативност у било којој области.

У сарадњи са осталим професорима, секција има годишњи план рада и свака активност је унапријед креирана у складу са потребама ђака и њихових талената.

– Настојимо да се прилагодимо ученицима и њиховим обавезама. Заиста је много ђака који имају таленат за цртање и сликање и због тога мјесечно имамо отприлике двије радионице посвећене овој врсти умјетности – казала је Плавшићева.

Секцију чини и неколицина ђака талентованих за музику, који свирају хармонику и клавијатуре, али и ученика који се проналазе у глуми и рецитовању. С обзиром на веће интересовање, у оквиру секције дјелује и посебна група за ученике којима „лежи“ енглески језик.

– Ђаци имају прилику да буду дио занимљивих радионица, попут новогодишње радио емисије, подкаста, вијести на енглеском језику и слично. Полазници секције из различитих одјељења од првог до четвртог разреда су махом добри ђаци и трудимо се да им секција не буде оптерећење него креативни „вентил“ – казала је Плавшићева додавши да током радионице неријетко имају и гостујуће професоре који ђацима приближавају разне области.

Плавшићева је похвалила ученике који поред редовних школских обавеза имају вољу да се креативно надопуњују уз ову секцију.

– Наша жеља је да ученицима који су у некој области посебно добри укажемо на могућност да могу да се истакну усвајајући још веће знање, али и прилика да им покажемо да цијенимо њихово знање – објаснила је она.

Сара Балешевић ове године завршава економску школу, под окриљем секције бруси свој таленат за сликање.

– Веома ми је занимљиво све што током секција учимо, па иако сада пред крај полугодишта имамо мноштво обавеза током наставе, на часовима секције се мало одморимо и опустимо у области које нам „леже – истакла је ова ученица која има жељу да своје знање надограђује у области архитектуре.

Моника Стојичић, такође матурант економске струке, са лакоћом рјешава сложене математичке операције.

– Бројеви ми „иду од руке“, а на секцији сам спознала и креативне начине за рјешавање неких задатака. Планирам да упишем и факултет, такође економски смјер – истакла је Стојичићева која је током секције открила и таленат за глуму.

Математика

За ученике који су посебно заинтересовани за упијање додатног знања из математике креиране су посебне радионице, гдје уз професора имају прилику да рјешавају сложеније задатке.

Related posts

Стигао стамбени контејнер
за Добривоја Тутњевића

Derventski List

ИЗАЗОВЕ КУЛИНАРСТВА САВЛАДАВА СА ЛАКОЋОМ

admin

Излети употпунили пензионерске дане

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još