Новости

Prestaje vanredna situacija
zbog korona virusa

Vlada Republike Srpske na današnjoj sjednici donijela je, na prijedlog Republičkog štaba za vanredne situacije, Odluku o prestanku važenja Odluke o proglašenju vanredne situacije u Srpskoj, a prestaje i važenje Uredbe o načinu izvršavanja mjera za sprečavanje i suzbijanje Kovida – 19.
Kako je saopšteno iz Biroa Vlade za odnose s javnošću, Svjetska zdravstvena organizacija je, na osnovu izvještaja Komiteta za vanredne situacije međunarodnih zdravstvenih propisa, utvrdila da Kovid – 19 više ne predstavlja javno zdravstvenu prijetnju od međunarodnog značaja. Institut za javno zdravstvo RS je, u skladu sa stabilnom epidemiološkom situacijom i stavom Svjetske zdravstvene organizacije, dostavio prijedlog za prestanak primjene vanrednih mjera u Republici Srpskoj, te predložio prestanak važenja vanredne situacije, kao i Uredbe o načinu izvršavanja mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznog oboljenja Kovid – 19.
– Iako virus korona i dalje cirkuliše, zaključeno je da trenutne varijante virusa nisu povezane sa većim rizikom od razvoja težih kliničkih formi bolesti, te da Kovid – 19 trenutno ne predstavlja vanredan događaj koji ima rizik za javno zdravlje drugih država putem međunarodnog širenja i koji zahtijeva koordinisan međunarodni odgovor – saopšteno je iz Vlade Srpske.

Related posts

У Појезни обиљежен Дан борца

admin

Светосавска сала први
пут дочекује вјернике

Derventski List

УТВРЂЕН НАЦРТ РЕБАЛАНСА БУЏЕТА, ПРИМЈЕДБЕ ДО 23. ЈУНА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još