Спорт

Улице Дервенте и овог
19. априла полигон за трку

Улице Дервенте и овог 19. априла биће полигон за трку  коју другу годину за редом организују Атлетски клуб „Дервента“ и Туристичка организације града, а такмичари ће бити распоређени у 24 категорије од најмлађих до сениора.

Традиција уличних трка, које су посљедњи пут у нашем граду одржаване осамдесетих година прошлог вијека, обновљена је лани уз учешће око 500 такмичара из БиХ и региона.

И ове године трка ће бити одржана на Тргу ослобођења и то на Дан ослобођења Дервенте у Другом свјетском рату и имаће интернационални карактер.

– Свечано отварање трке планирано је у 16 часова. Први ће се на стази наћи цицибани и цицибанке, дакле дјеца рођена 2018. године и млађа. Осим њих, такмичиће се и дјеца свих узраста основне школе, дјечаци и дјевојчице, као и средњошколци, старији и ветерани. И ове године биће одржане и трке дјеце са сметњама у развоју, трке полиције, војске и родитеља – казао је тренер Атлетског клуба Далибор Врховац додавши да су за три првопласирана такмичара у свим категоријама предвиђене награде, а трка има и хуманитарни карактер.

– Сав новац прикупљен од котизација за учешће биће дониран Удружењу родитеља дјеце и омладине са посебним потребама и инвалидних особа „Сунце“ из Дервенте – казао је Врховац.

Трка кроз Дервенту, која ће и ове године бити одржана под покровитељством града и градоначелника Милорада Симића и Министарства породице, омладине и спорта РС, дио је календара атлетских савеза РС и БиХ, али и европског атлетског савеза.

Пријава

За учешће у трци пријаве се подносе најкасније до 17. априла путем мејла и то на адреси ak.derventa@gmail.com, а котизација износи седам марака. Више информација доступно је на број телефона 065/686-784.

Related posts

„ТЕКСТИЛАЦ“ У СУБОТУ ПО БОДОВЕ

admin

Малешевић заиграо на
Европском шаховском првенству

Derventski List

Дервенћани циљају нову титулу првака

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još