ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Зимска служба у приправности

С обзиром да је зима закуцала на врата, предузећа која ће ове сезоне бринути за проходност и безбједност градских улица и локалних путева у зимским условима, у приправности су и спремна да приону на посао.

Истакли су то у „Комуналцу“ којем је повјерено зимско одржавање путева на подручју града и у „БС Инжињерингу“ који ће се са снијегом и ледом борити на локалним путевима.

Из Одјељења за стамбено – комуналне послове казали су да је потписан уговор о одржавању локалних путева у зимским условима са предузећем „БС Инжењеринг“ од новембра ове до марта идуће године, док ће послове зимске службе на градским улицама до краја 2021. године обављати „Комуналац“.

– За 2022. годину расписан је позив за одабир извођача који ће у зимским условима одржавати градске улице – казала је Јефимија Шербић, овлашћено лице у овом одјељењу.

У „Комуналцу“ истичу да ову зимску сезону дочекују још спремнији него раније.

– Набавили смо нову механизацију, односно ралицу и машину за чишћење тротара, а допунили смо и залихе ризле и соли, како би могли да вријеме да реагујемо у случају снијега и ниских температура. Очекујем да ћемо успјети машински очистити 90 одсто тротоара на подручју града – казали су у „Комуналцу“.

Из „БС Инжињеринга“ такође истичу да су спремни да реагују,

– Чекамо снијег и одобрење надзорног органа, а камиони су спремни као и сва пропратна механизација. Такође, обезбјеђена је и потребна количина посипног материјала – наглашавају из ове фирме.

Зимска служба у приправности је од средине новембра до средине марта.

Посипни материјал

Како су у „Комуналцу“ истакли, за зимску службу имају на располагању 110 тона ризле и 12 тона соли, док су из „БС Инжењеринга“ казали да за одржавање путева у руралним дијеловима града на залихама имају 20 тона соли и 200 кубика посипног материјала.

Related posts

Дервентски представници: „Ритам Европе“ лијепо искуство

admin

Данас на градском тргу
радионица за дјецу

Derventski List

Гордана Симић потпредсједник Удружења васпитача РС

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još