Друштво

Читајући заједно славили писану ријеч

Кампања Министарства просвјете и културе РС „Читајмо заједно“ у Основној школи „19. април“ изњедрила је низ активности које су ученицима приближиле значај писане ријечи и читања.

Уз дане читања у школској библиотеци, у оквиру којих су читани текстови познатих писаца, наставница српског језика Божана Томинчић дружила се са ученицима у продуженом боравку и читала им поезију нашег суграђанина Милорада Ђурђевића.

Ученици СШЦ „Михајло Пупин“ својим млађим другарима читали су „Јежеву кућицу“ Бранка Ћопића, а у подручној школи у Агићима ученици нижих разреда час српског језика провели су у уређеном кутку за читање, гдје им је наставница српског језика Ивана Ратковац читала Ћопићеву поезију.

„Дани читања“ завршени су дружењем са бившом професорицом и директорицом школе, књижевницом Драгицом Ђекић.

– Уз интерпретацију аутора бројних пјесама, дјеци је веома брзо прошао школски час, а своје одушевљење показали су и бурним аплаузима – казали су из ОШ „19. април“.

 

Related posts

ЛЕЈЛИНЕ ХЕКЛАНЕ ТОРБИЦЕ МОДНИ ДЕТАЉ ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ

admin

Искористити све ресурсе
против вршњачког насиља

Derventski List

Повољнија сјетва
продужава бразде

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još