ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Чланови „Сунца“ уз лијепе жеље и џепарац путују на море

Осам чланова Удружења родитеља, дјеце и омладине са посебним потребама и инвалидних особа  „Сунце“ сутра ће у оквиру пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске“ отпутовати у Бечиће, а градоначелник Милорад Симић данас их је посјетио и уручи им џепарац, а том приликом представљено је и ново возило које је у удружење стигло захваљујући хуманитарној акцији  „С љубављу храбрим срцима“.

Градоначелник је члановима „Сунца“ пожелио угодан одмор на црногорском приморју, изразивши задовољство што се константно унапређује свакодневница корисника „Сунца“.

– Ова драга дјеца засигурно имају многе квалитете, али им само треба мало више пажње и подршке. Мислим да је у Дервенти урађен један велики искорак првенствено захваљујући групи родитеља овог удружења предвођених предсједници удружења која је у том пољу отишла далеко. „Сунце“ је од свог оснивања 2005. године израсло у водеће удружење у овој области у Републици Српској, а о томе свједочи и ново возило и све оно што ови вриједни људи чине за своју дјецу и наше суграђане. Овдје је задовољство провести вријеме и могу да кажем да ћемо се сигурно виђати и даље – истакао је Симић

Предсједница удружења „Сунце“ Татјана Спасојевић подсјетила је да „Сунце“ у Дервенти дјелује од 2005. године и тренутно окупља 174 корисника и њихове родитеље, а да је одлазак на море значајан за све њих, јер осим социјализације имају и рехабилитацију која им је од великог значаја.

– Наших осам корисника у пратњи васпитача и родитеља сутра ујутро одлази у Бечиће, а градоначелник им сваке године обезбиједи џепарац. То је један врло лијеп гест којем се дјеца увијек обрадују. Сама социјализација је врло важна, али и рехабилитација, јер они тамо мимо пливања и сунчања имају организоване активности спортског садржаја и радионице кроз које се друже са дјецом и младима широм Српске. То је један велики пројекат за дјецу који траје око 25 година – рекла је Спасојевићева захваливши градоначелнику који је почасни члан удружења и пријатељ од његовог оснивања.

У прошлогодишњој акцији „С љубављу храбрим срцима“ која се одржава под покровитељством предсједнице Републике Српске набављено је 13 возила за удружења попут „Сунца“, а једно од тих возила је стигло у Дервенту.

– Удружење „Сунце“ већ годинама организује превоз својим корисницима у дневни центар, а и неких ученика који наставу похађају у центру „Будућност“. У томе ће нам увелико помоћи ново возило набављено кроз ову акцију, а осим тога омогућиће реализацију различитих пројеката. Такође, служиће за одласке на излете, за кућне посјете корисницима који нису у могућности да долазе у дневни центар и друге потребе корисника – додала је она нагласивши да су потребе велике и да ће ново возило омогућити квалитетније услуге у удружењу.

Related posts

Бициклом прелазе 219 километара кроз девет градова и општина

admin

Доњи Вишњик, Шушњари и Поље данас без струје

admin

ПРЕДСТАВЉЕНО „ПАСТИРСКО СЛОВО“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još