Друштво

Божићном акцијом суграђанима
уљепшавају празнике

Коло српских сестара „Царица Милица“ и ове године уљепшаће својом божићном акцијом празнике суграђанима слабијег материјалог стања, а прикупљање донације почиње већ у понедјељак.

Ова традиционална хуманитарна акција постала је један од заштитних знакова Кола српских сестара које заједно са бројним хуманитарцима годинама омогућавају сиромашним суграђанима да достојанствено прославе најрадоснији хришћански празник Божић.

Предсједница кола Ђурђа Додиг – Пијетловић казала је да је циљ прикупити барем 100 пакета.

– Божићни пост, када иначе више пажње усмјеравамо једни на друге, увијек је право вијеме за почетак божићне акције прикупљања помоћи за суграђане којима је то најпотребније. До сада смо успијевали да за неколико породица обезбиједимо и печенице, односно божићни ручак. Тренутно је потребно да прикупимо око 100 пакета, али ако прикупимо више, тим боље – рекла је Додиг – Пијетловић додавши да ће божићну акцију украсити хуманитарни базари.

– Планирамо да одржимо три хуманитарна базара, на којима ће суграђани имати прилику да за симболичне донације нађу занимљиве рукотворине, домаћи кекс, колачиће и погачице, као и бадњаке и украсе за сто у божићном духу. Два базара планирамо да одржимо у маркету „Хипер Корт“, и то један крајем децембра, други почетком јануара, а трећи ћемо организовати на Бадњи дан у Саборном храму – казала је предсједница кола додавши да би корпе у које ће бити могуће оставити намирнице и хигијенске производе за божићну акцију требало да буду постављене у маркетима „Хипер Корт“ и „Ђурић“.

Прехрамбене и хигијенске производе, који ће бити подијељени уочи празника, могуће је донијети у Саборни храм Успења Пресвете Богородице сваким даном до 15 часова, осим понедјељком. Хуманитарци могу да акцију подрже и новчаним донацијама, те на било који други начин.

Ученици

Уз захвалност свим донаторима, предсједница Кола српских сестара, истакла је ангажованост дервентских ђака који радо подржавају акције.

– До сада, у оквиру и божићних и васкршњих акција, имали смо подршку ученика основних и средњих школа. Протеклих година ученици савјета обје средње школе помогли су нам и да подијелимо пакете, па их позивам да нам се придруже и ове године. Свакако, ученици су показали хуманост учешћем и на базарима и прикупљањем средстава, тако да су прошле године божићну акцију помогли основци из ОШ „19. април“, обје средње школе и малишани вртића „Трол“, а у васкршњој акцији, придружили су им се и ученици Основне школе „Никола Тесла“ – рекла је Додиг – Пијетловићева.

Related posts

ОД СМЕЋА ОЧИШЋЕНЕ И ПОКОШЕНЕ ОБАЛЕ УКРИНЕ

admin

Резервације за провод у
„најлуђој ноћи“ увелико у току

Derventski List

Рад Дервенћанина међу
три најбоља у Европи

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još