Друштво

„Вихораши“ са мјештанима очистили обале Укрине у Босанским Лужанима

Српски књижевни клуб „Вихор“ организовао је јуче акцију чишћења и уређења обала и прилаза према ријеци Укрини у Босанским Лужанима.

Ради се о дијелу припреме за 21. Међународне илинданске пјесничке сусрете „Прљача 2022“ који ће 6. августа окупити пјеснике из Републике Српске и региона.

– Очистили смо прилазни пут од ловачке куће до ријеке Укрине, гдје је планирано одржавање завршнице „Прљаче“, односно уручивање захвалница и других признања. На овај начин смо још једном показали да осим писања пјесама и промоције књижевног стваралаштва  у континуитету доприносимо очувању животе средине, обала и водотока ријеке Укрине, а истовремено окупљамо и значајан број људи на једном мјесту – рекао је предсједник „Вихора“ Ненад Симић додавши да су обале Укрине уређивали „Вихораши“ Слободан Лејић, Милорад Ђурђевић, Ненад Симић, мјештани Босанских Лужана Боро и Милан Ненадић, Далибор Длакић, Миломир Дамјановић, те пријатељи клуба из других насеља Благоје Симић и Влајко Чолић.

Учесници акције позвали су на већи степен заштите обала и ријеке Укрине од неодговорних појединаца, посебно оних који бацају отпад и други садржај.

Из „Вихора“ су додали да ће у суботу учесници пјесничких сусрета посјетити обале ријеке Укрине у Босанским Лужанима, али и Спомен – парк за 408 убијених Срба,  који је подигнут у знак сјећања на невине жртве усташког терора над Србима лужанске парохије.

Related posts

Регресирани дизел одобрен за 12 нових корисника

admin

Вишегодишње искуство и истраживање уткани у стручну литературу

admin

ВАТРОГАСЦИМА ДОНАЦИЈА ЗА БОЉУ ОПРЕМЉЕНОСТ ВОЗНОГ ПАРКА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još