ИЗДВОЈЕНОНовости

Дервента прославља
Дан Републике Српске

Дервента данас прославља Дан Републике Српске одавањем почасти погинулим борцима Војске Републике Српске, свечаним пријемом и ватрометом.

Како је најављено из Градске управе, у 10.30 часова испред централног спомен – обиљежја биће служен помен и положени вијенци погинулим борцима у Одбрамбено – отаџбинском рату, а за 11 часова планиран је свечани пријем у Центру за културу.

У 20 часова у центру града, на Тргу православља, биће организован ватромет.

Тиме се Дервента придружује свим градовима Републике Српске, као и Београду у синхронизованом ватромету који су договорили предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Републике Србије Александар Вучић.

Прослава 32. рођендана Републике Српске, која се ове године обиљежава под слоганом „Симбол слободе“, данас у Бањалуци наставља се додјелом одликовања заслужним институцијама и појединцима, а на Тргу Крајине биће одржан свечани дефиле.

Република Српска настала је 9. јануара 1992. године под првобитним називом Српска Република БиХ. Основали су је српски посланици у тадашњој Скупштини БиХ након што су прегласани у кључним питањима о опстанку Југославије, а припадници друга два народа кренули у сецесију мимо воље Срба који су имали статус конститутивног народа.

Related posts

Од вртића се опростили
у ритму дјетињства

Derventski List

СУТРА СПЕКТАКЛ НА ЛЕДУ

admin

НАЗИРУ СЕ ОБРИСИ ПАРКА „9. ЈАНУАР“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još